Ahmet Ercan'dan İzmir depremi yorumu! 'Artçılar 2 hafta sürecektir'

Ahmet Ercan'dan İzmir depremi yorumu! 'Artçılar 2 hafta sürecektir'

İzmir'in Menderes ilçesinde sabah saatlerinde 5,1 büyüklüğünde deprem oldu. Depremi değerlendiren Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Ege'de sabah saatlerinde meydana gelen depremle ilgili sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu.

 

Ercan şu ifadeleri kullandı:

 

"Kuşadası Pamucak Körfezi kuzeyinde 08.19’de M5,1 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bunun ana deprem olduğu kanısındayım. Artçılar 2 hafta sönümlenerek sürecektir. Bir iki gün içinde M4 büyüklüğünde bir artçı gelebilir. Bu büyüklükte deprem bu bölgede yıkıcı değildir. Sorun yok.

İzmir Pamucak Körfezi kuzeyinde oluşan deprem batıdaki Tuzla kırığına koşut, Claros-Ahmetbeyli-Menderes üzerinden İzmir’e uzanan ikincil kırık üzerinde oluşmuştur. Daha büyük deprem üretmez. Oluşan bu deprem bu kırığın olağan depremidir. Korkacak bir durum yok.

Anadolu’nun depremler üretmek üzere her yerinin gerilmekte olduğunu bir süredir vurguluyordum. Malatya ile Pamucak-Ahmetbeyli-İzmir’de M5,1 oldu. Kırıklı bölgelerde, orta - büyük depremlerin sürmesi beklenir. Yıkım eşik değeri:Batı’da M6,4, Orta Anadolu’da M6,0, Doğu’da M5,7’dir."


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.