Ahmet Hakan ve İhsan Şenocak kapışması! 'Bu tartışma CNN'de yaşansa reyting rekoru kırardı'

Ahmet Hakan ve İhsan Şenocak kapışması! 'Bu tartışma CNN'de yaşansa reyting rekoru kırardı'

Ahmet Hakan, ilahiyatçı yazar İhsan Şenocak'ın kendisine açtığı dava nedeniyle Bakırköy Adliyesi'nde katıldığı duruşmayı yazdı.

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, ilahiyatçı yazar İhsan Şenocak’ın kendisine açtığı davayı köşesine taşıdı.

Mahkemede yaşadıklarını anlatan Hakan "Kendimi Bakırköy Adliyesi’nin duruşma salonlarından birinde buldum, 12 adet Levent Kırca usulü skeç yazdım kafamda" diye yazdı. 

 

Hakan, bugünkü köşe yazısında Şenocak’ın kendisine dava açmasına sebep olan olayı şöyle anlattı:

 

İhsan Şenocak diye bir “hoca” var. Tanımam, etmem. Sosyal medyada yayınlanan bir konuşması, elden ele dolaşıyordu. Bu konuşmada İhsan Şenocak... Pantolon giyen üniversite öğrencisi genç kadınları ve o kadınların babalarını “hayâsızlıkla” suçluyor, cehennem azabıyla korkutuyordu.

Pantolon giymeyi hayâsızlıkla eşdeğer tutuyordu adam. Yetmiyor, buna göz yuman babalara da dil  uzatıyordu. Çok bozulmuştum bu yaklaşıma. Ve iki yıl önce bir yazı yazıp ağır bir dille eleştirmiştim kendisini. Yaptığının üniversiteli genç kızlara ve babalarına yönelik onursuzca bir saldırı olduğunu ifade etmiştim.

 

Şenocak’ın şikayetinin ardından kendisine dava açıldığını, dün de adliyeye gittiğini aktaran Hakan, şöyle yazdı:

 

Yazılı bir savunma sundum mahkemeye... Fakat Şenocak’ın avukatı, “Dinimizi anlattığı için müvekkilime hakaret etti” türü sözler sarf edince... Tam “İtiraz ediyorum sayın hâkim!” diye yerimden fırlayacaktım ki...Fazla Amerikan filmi izlemenin etkisi altında olduğumu fark edip sustum. Ancak sona doğru hâkimin “Bir diyeceğiniz var mı?” sorusu üzerine... “Evet, var” diyebildim.

 

Ve şunları söyledim:

 

“Ben kimseye dinimizi anlattı diye hakaret etmedim. Ben dini anlatma kisvesi altında pantolon giyen genç kızlara ve onların babalarına yönelik hayâsızlık suçlamasının bir hayâsızlık ve bir onursuzluk olduğunu söyledim. Söylediklerim şahsa yönelik değil, şahsın yaptığı işe yöneliktir.”

 

Daha sonra bir tartışma çıktığını anlatan Hakan, şunları söyledi:

 

Mahkeme salonunda her şey sistemin öngördüğü biçimde işlerken... Bir ara Şenocak’ın avukatı ile mahkeme başkanı arasında bir ihtilaf çıktı. Bu ihtilaf nedeniyle... Uzun uzun tartıştılar.

Sırf bu nedenle duruşma uzadıkça uzadı. Ben de sanıklara ayrılmış bölümde ve tabii ki ayakta durarak bu tartışmayı izledim. Polemik öyle büyüdü ki... “Bu tartışma Tarafsız Bölge’de yaşansa... Bayağı reyting alırız” diye içimden geçirdim.

Hadi itiraf edeyim: Bir ara “Size sonra geleceğiz avukat bey, şimdi söz hâkim beyde” falan diye moderatörlük yapmayı bile düşündüm. “Profesyonel deformasyon” dedikleri bu olsa gerek.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.