Ahmet Zeki Üçok uyardı! Bürokrasi hala FETÖ'nün elinde

Ahmet Zeki Üçok uyardı! Bürokrasi hala FETÖ'nün elinde

Emekli Albay Ahmet Zeki Üçok, çok kritik FETÖ uyarısında bulundu. İşte haberin ayrıntıları;

FETÖ terör örgütü ile mücadelesiyle tanınan emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, hükümete ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a FETÖ ile ilgili çok önemli uyarılar yaptı.

Seçimin FETÖ’yü rahatlattığını ve FETÖ’nün zaman kazandığını kaydeden Üçok, üst düzey bürokrasideki FETÖ’cülerin halen görevlerinin başında olduğunu, üniversitelerde de FETÖ mücadelesinin yapılmadığını belirtti.

Emekli Albay Üçok, Erdoğan’ın FETÖ ile mücadelede yalnız kaldığını, FETÖ’nin siyasi ayağının üzerine gidilmemesinin ciddi bir zafiyet yarattığını vurguladı. Sosyal medyada paylaştığı görüşlere yüzbinlerce geri dönüş olduğunu kaydeden Üçok, “Halk beni FETÖ ile mücadelem nedeniyle tanıyor. Bu nedenle her gün çok sayıda kişi bana ulaşıp FETÖ ile mücadelede gördüğü zaafları aktarıyor. Geçtiğimiz günlerde Twitter’dan, ‘Sayın Cumhurbaşkanı FETÖ ile kimler mücadele ediyor diye dönüp arkasına baktığında, sadece 150 civarında savcı ve 1500 civarında polis görecektir. Bakanlıklar ve kamu kurumlarındaki FETÖ ile mücadelenin içler acısı hali başta Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm halkımızın dikkatine sunulur’ mesajı paylaştım. Çok sayıda kişi dönüş yaptı. Hepsi benimle aynı görüşte. Bu da içinde bulunulan durumu yansıtıyor” dedi.

Emekli Hakim albay Ahmet Zeki Üçok içinde bulunulan durumu şöyle özetledi:

‘SEÇİM MÜCADELEYİ DURDURDU’

“Seçimler nedeniyle FETÖ mücadelesi durdu. TSK dışında hiçbir kurumda mücadele yapılmaz oldu. AKP’lilerin geçmişte FETÖ ile birçok birlikteliği vardı. Soruşturma derinleştirilirse işin kendilerine gelebileceğini düşündükleri için soruşturmaların durdurulmasını istiyorlar. FETÖ de AKP’nin içinde bulunduğu durumdan yararlanmaya çalışıyor. AKP’nin zayıflamasını fırsata çevirmeyi amaçlıyor. Şu anda FETÖ seçim rahatlığı içinde. Zaman kazanma peşinde. Seçimlerden çıkacak sonuca göre hesap yapacaklar. AKP’de Erdoğan dışında FETÖ ile kararlı bir mücadele içinde olan yok. Bu da FETÖ’nün işine geliyor.”

‘ERDOĞAN’A YANLIŞ BİLGİ VERİLİYOR’

“Bakanlıklarda ve kurumlarda üst düzey görevlerde çok sayıda FETÖ’cü hâlâ görevde. Bakanlıklarda ve kurumlarda görevden alınanlar daha çok alt düzey FETÖ’cüler. Ama nasıl oluyorsa üst düzeydekiler kendilerini korumayı başardı. Bu Türkiye için büyük tehdit. Bürokrasi gizli FETÖ’cülerden temizlenmezse ilerde örgütün yeniden palazlanmasının yolu açılır. Ben bürokrasideki gizli FETÖ konusunda Erdoğan’a yanlış bilgi verildiğini düşünüyorum. Bana ulaşan birçok kişi de bunu doğruluyor. En son SPK’ya yapılan atama. Başka adam mı bulunmadı ki FETÖ’nün bankasından adam atandı.”

‘FETÖ’YLE MÜCADELE EDİLMİYOR’

“Üniversitelerde FETÖ mücadelesi yok. Büyük çoğunluğu hâlâ görevde. TSK’da mücadele bütün hızıyla sürerken üniversitelerde hiçbir işlem yapılmıyor. Bir astsubay rektörden daha mı önemli ki onların üzerine gidilirken üniversitelerdekilerin üzerine gidilmiyor. Üniversitelerin durumunu görmek için basit bir istihbari çalışma bile yeterli. Üniversitelerde FETÖ’cülerin üzerine gidilmemesi herkesin dikkatini çekiyor. Bu özel üniversiteler için de devlet üniversiteli için de geçerli.”

TOPYEKÜN MÜCADELE

“FETÖ ile mücadele sadece TSK’nın, emniyetin, yargının yapacağı bir mücadele değil. FETÖ uluslararası desteği ve bağı olan çok organize bir örgüt. Bu nedenle FETÖ ile mücadele topyekün bir mücadele olmalıdır. FETÖ ile mücadelede zafiyetler bir an önce giderilmezse Türkiye yeniden bu örgütün tehditleri ile karşı karşıya kalır. Bu örgütün arkasında uluslararası büyük devletlerin ve istihbarat örgütlerinin olduğu unutulmamalıdır.”

12 KURUMDA 16 BİN İHRAÇ

Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, şimdiye kadar bazı bakanlık ve kamu kurumlarından ihraç edilen personel sayısını da paylaştı.

Rakamlarla 12 bakanlık-kurum personel sayısının paylaşıldığı tabloda toplam kamu çalışanının yüzde 4.07’si ihraç edilmiş olarak görünüyor. Tabloda yer alan bakanlık-kurum arasında en çok personel ihracının yüzde 14.5 oranıyla Sağlık Bakanlığı’nda olduğu yazıyor. Sağlık Bakanlığı’nın hemen ardından ise yüzde 11.9 oranıyla Başbakanlık geliyor. 12 bakanlığa yer verilen tabloda toplam 387 bin 313 kamu çalışanının 15 bin 901’inin ihraç edildiği belirtiliyor.

siyasetcafe.com

Kaynak:Aydınlık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.