Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan taşa not bırakan çocuğa ilişkin açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan taşa not bırakan çocuğa ilişkin açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Antalya'da taşın üzerine "Yaşım 12, adım A. Tecavüz ediliyorum, lütfen yardım edin" yazan çocuğa her türlü desteğin verileceğini duyurdu.

Antalya’nın Kepez ilçesinde bir taşın üzerine, “Yaşım 12, adım Altun. Tecavüz ediliyorum, lütfen yardım edin” notunu bırakan çocuğun bulunmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer veridi:

"Taşa not bırakan çocuk bulundu, başlığı ile medyada çıkan haberle ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Bakanlığımız uzman ekipleri çocuğumuzun yaşadığı ikamet adresine giderek sosyal inceleme yapmıştır.
Çocuğumuzun yaşadığı fiziksel ve ruhsal travmayı atlatabilmesi için kendisi ve ailesine psikososyal destek sağlanmaya başlanmıştır. Ailemiz ayrıca Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetinden yararlandırılacaktır.


Fail, emniyet güçleri tarafından gözaltına alınmış ve soruşturma devam etmektedir. Bakanlık olarak davaya müdahale talebinde bulunduk. Bu süreçte çocuğumuzun ihtiyaç duyduğu her türlü desteği vererek ailemizin yanında olacağız."

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.