AK Parti 2027'ye Hazırlanıyor! Erdoğan'dan Talimat Geldi: Kadrolar değişiyor
AK Parti'de erken seçim hazırlıkları başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden aday olabilmek için 2027 Kasım seçimlerine odaklandığı kulislerde konuşuluyor. Parti, kadroları yeniliyor ve kopan seçmenleri geri kazanmayı hedefliyor.
Ankara kulislerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçim kararıyla yeniden aday olabileceği iddiaları gündemi belirliyor.
Hem Erdoğan hem de MHP lideri Devlet Bahçeli seçimlerin zamanında yapılacağını açıklasa da, AK Parti'nin 2027 Kasım seçimlerine odaklandığı artık kesinleşmiş gözüküyor.
AK Parti'nin Erdoğan başkanlığındaki son MKYK toplantısında seçim stratejisi netleşirken, parti içinde de köklü değişimler kapıda.
KADROLAR DEĞİŞECEK
Cumhuriyet gazetesinden Merve Kılıç'ın edindiği bilgilere göre, seçim çalışmalarında “çeyrek asır” vurgusu öne çıkacak.
Parti, kampanya ekiplerini baştan aşağı yenilemeye hazırlanıyor. Uzun süredir sahada aktif olmayan isimler kenara çekilirken, seçmenle doğrudan temas kurabilen, dinamik kadrolar göreve getirilecek. Bu değişim il ve ilçe teşkilatlarından başlayıp merkez yönetimine kadar uzanacak.
Genç isimlere daha fazla sorumluluk verilmesi, kadın temsilinin artırılması ve yerel dinamikleri iyi bilen isimlerin öne çıkarılması hedefleniyor.
HEDEF "KOPAN SEÇMEN"
AK Parti'nin öncelikli hedefi yeni seçmen değil, partiden uzaklaşmış eski seçmenleri geri kazanmak. Özellikle büyükşehirlerdeki seçmen kopuşunu analiz eden parti kurmayları, bu gruplara özel stratejiler geliştiriyor. Kulislerde sızan bilgilere göre, seçimlerin ana teması bu kopan seçmenleri yeniden ikna etmek üzerine kurulacak.
Bu gelişmeler, AK Parti'nin 2027 seçimlerine yönelik kapsamlı bir yeniden yapılanma sürecine girdiğini gösteriyor. Erdoğan'ın talimatıyla başlayan hazırlıklar, hem kadro hem de mesaj anlamında partiyi baştan aşağı yenilemeyi amaçlıyor.
Siyasetcafe.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.