AK Parti Ankara adayları netleşti: MHP’ye jest yok!

AK Parti Ankara adayları netleşti: MHP’ye jest yok!

Ülkücülerin haberdar olmadığı ancak Melih Gökçek’in bildiği bir “ülkücü geçmişi” olan Mehmet Özhaseki’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ilanın ardından AK Parti Ankara’nın ilçe belediye başkan adaylarını da belirledi.

31 Mart 2019 yerel seçimleri için Ankara’da AK Parti’nin adayları netleşti. AK Parti kulislerinden sızan bilgilere göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna Mamak’a, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki Yenimahalle’ye ve Keçiören’e de Turgut Altınok Belediye Başkan adayı olarak ilan edilecek.

ANKARA’DA MHP’YE JEST YOK

AK Parti Ankara’da MHP’nin elinde olan Etimesgut ve Polatlı’da da aday çıkaracak. Gelen bilgilere göre Etimesgut’ta Hilmi Özer, Polatlı’da Aysel Demir Belediye Başkanı ilan edilecek. Kulislerde MHP’ye jest olarak aday gösterilmeyeceği iddia edilen Gölbaşı’na da AK Parti, mevcut Belediye Başkanı Fatih Duruay yerine Murat Beybalta’yı aday olarak ilan edecek.

ALPER TAŞDELEN’E KARŞI İYİ PARTİ’DEN TRANSFER ADAY

AK Parti Doğan Taşdelen’in oğlu Alper Taşdelen’e karşı olarak da İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve milletvekili aday adaylığına da müracaatı bulunan ancak istifa ederek AK Parti’ye geçen Çiğdem Özer’i aday gösterecek.

TİRYAKİ ÜÇ DÖNEMİ BÖYLE DELDİ

AK Parti’den üç dönemdir Altındağ Belediye Başkanlığı’nı yapan Veysel Tiryaki ise Yenimahalle’den Belediye Başkan adayı olacak. Ergenekon Davası’nın sanıkları arasında adı geçen Ulusal Birlik Partisi’nin eski Genel Başkanı Semih Tufan Gülaltay’ı da yanına aldığı ifade edilen Veysel Tiryaki’nin Yenimahalle’ye kaydırılmasıyla birlikte Altındağ Belediye Başkan Adaylığına Büyükşehir Belediye Başkanlığı eski genel Sekreteri Asım Balcı’nın aday gösterileceği ifade ediliyor.

OSMAN GÖKÇEK LİSTEDE YOK

Ankara Büyükşehir eski Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in adı, Keçiören, Gölbaşı, Mamak veya Sincan’dan Belediye Başkan adayı olarak geçmişti. Ancak, gelen bilgilere göre Osman Gökçek’in adı hiç bir yerde yok.

AK Parti Genel Merkezi tarafından belirlenen Ankara’nın İlçe Belediye Başkan adayları Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulduktan sonra ilan edilecek:

ANKARA’DA AK PARTİ’DEN KİM NEREDEN ADAY OLACAK?

AK Parti’nin Ankara'nın ilçelerinde göstereceği adayların isimleri şunlar: Asım Balcı (Altındağ), Hilal Ayık (Akyurt), Burhan Demirbaş (Ayaş), Abbas Şahin (Bala), Tuncer Kaplan (Beypazarı), Hazım Caner Can (Çamlıdere), Çiğdem Özer (Çankaya), Mustafa Demir (Çubuk), Gökhan küçükçelebi (Elmadağ), Hüsamettin Ünsal (Evren), Havva Yıldırım (Güdül), Özdemir Turgut (Haymana), Serhat Oğuz (Kahramankazan), Filiz Ulusoy (Kalecik), Süleyman Acar (Kızılcahamam), Turgut Altınok (Keçiören), Mustafa Tuna (Mamak), İsmail Öntaş (Nallıhan), Ayhan Yılmaz (Pursaklar), Aysel Delir (Polatlı), Murat Ercan (Sincan), Melih Memiş Çelik (Şereflikoçhisar), Veysel Tiryaki (Yenimahalle), Hilmi Özer (Etimesgut), Murat Beybalta (Gölbaşı), Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise listede yer alamadı.

Hakan Sönmez

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.