AK Parti Ankara’da adaylarını belirledi: Mustafa Tuna sürprizi

AK Parti Ankara’da adaylarını belirledi: Mustafa Tuna sürprizi

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti Ankara’da yeni yıl sürprizi yaptı ve ilçelerde seçimlere girecek olan adaylarını belirledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Mehmet Özhaseki’yi ilan eden AK Parti 2019’a girerken yılbaşı sürprizi yaptı ve ilçelerdeki adaylarını belirledi.

GÖKÇEK’İN OĞLU OSMAN GÖKÇEK ADAY GÖSTERİLMEDİ

Ankara Büyükşehir eski Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in adı Sincan, Keçiören ve Gölbaşı için geçiyordu ancak, Osman Gökçek Ankara’nın ilçelerinde AK Parti listesinden yer bulamadı.

MUSTAFA TUNA MAMAK’A

Melih Gökçek’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla istifa ettirilmesinin ardından Sincan Belediye Başkanlığı’ndan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na getirilen Mustafa Tuna, AK Parti’nin Mehmet Özhaseki’yi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklamasıyla belirsizliğe düşmüştü. Mustafa Tuna edindiğimiz bilgiye göre Ankara’nın Mamak ilçesinin Belediye Başkan Adayı oldu.

TURGUT ALTINOK KEÇİÖREN’DE

Adı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na da geçen Keçiören’in eski Belediye Başkanı Turgut Altınok’un yeniden Keçiören Belediye Başkanlığı’na aday yapılacağı kuvvetli şekilde ifade ediliyordu. Edindiğimiz bilgiye göre, Keçiören’de sürpriz olmadı ve Turgut Altınok AK Parti’nin Keçiören Belediye Başkan adayı oldu.

Siyasetcafe.com olarak edindiğimiz bilgiye göre AK Parti’nin Ankara’nın ilçelerindeki Belediye Başkan adayları şunlar oldu:

ALTINDAĞ: ASIM BALCI

AKYURT: HİLAL AYIK

AYAŞ: BURHAN DEMİRBAŞ

BALA: ABBAS ŞAHİN

BEYPAZARI: TUNCER KAPLAN

ÇAMLIDERE: HAZIM CANER CAN

ÇANKAYA: ÇİĞDEM ÖZER

ÇUBUK: MUSTAFA DEMİR

ELMADAĞ: GÖKHAN KÜÇÜKÇELEBİ

EVREN: HÜSAMETTİN ÜNSAL

GÜDÜL: HAVVA YILDIRIM

HAYMANA: ÖZDEMİR TURGUT

KAHRAMANKAZAN: SERHAT OĞUZ

KALECİK: FİLİZ ULUSOY

KIZILCAHAMAM: SÜLEYMAN ACAR

KEÇİÖREN: TURGUT ALTINOK

MAMAK: MUSTAFA TUNA

NALIHAN: İSMAİL ÖNTAŞ

PURSAKLAR: AYHAN YILMAZ

POLATLI: AYSEL DELİR

SİNCAN: MURAT ERCAN

ŞEREFLİKOÇHİSAR: MELİH MEMİŞ ÇELİK

YENİMAHALLE: VEYSEL TİRYAKİ

ETİMESGUT: HİLMİ ÖZER

GÖLBAŞI: MURAT BEYBALTA

CUMHUR İTTİFAKI İLÇELERDE YOK

Bu listeye göre AK Parti’nin Ankara’nın tüm ilçelerinde aday göstermiş bulunmakta. MHP ile yerel seçimlerde de Cumhur İttifakı yapan AK Parti’nin Ankara’nın tüm ilçelerinde aday göstermesi Ankara’da ilçelerde ittifak yok yorumlarına neden oldu.

Halen Ankara’da Etimesgut ve Polatlı ilçeleri MHP’li Belediye Başkanlarınca yönetilmekte. Ayrıca Ankara’da Cumhur İttifakı çerçevesinde Gölbaşı Belediyesi’nin de MHP’ye bırakılacağı konuşuluyordu. Ancak; AK Parti mevcut belediye başkanı yerine Murat Beybalta’yı aday göstererek Gölbaşı’nda da iddialı olduğunu ortaya koydu.

 

Hakan Sönmez

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.