AK Parti Bahçeli'nin vekalet önerisini tartışıyor

AK Parti Bahçeli'nin vekalet önerisini tartışıyor

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önerisi Ak Parti’de tartışılmaya başlandı.

Ak Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın istifa etmemesi tartışmaları da beraberinde getirmişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Binali Yıldırım’ın durumu ile ilgili flaş bir açıklama yapmış ve öneride bulunmuştu. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise partisinin grup toplantısında ‘Bahçeli’nin önerisini değerlendireceğiz’ açıklamasında bulunmuştu.

Bahçeli’nin, “Yıldırım, seçim propaganda ve yasaklarının başladığı tarihten oy verme gününe kadar Ankara dışında olduğu dönemlerde başkanvekillerinden birisine yazıyla vekalet görevi verebilecektir. Böylece her itiraz, her suçlama, her polemik bıçak gibi kesilecektir” ifadeleri Adalet ve Kalkınma Partisi içinde tartışılıyor.

Daha önce Yıldırım’ın istifasına gerek olmadığını söyleyen Başkan Erdoğan, Bahçeli’nin önerisi üzerine konuyu inceleyeceklerini kaydetti.

Parti içinde Binali Yıldırım’ın istifa etmesine gerek olmadığını düşünenler kadar istifasının gerekli olduğunu dile getirenler de var. Bu görüşlerin Yıldırım ve Erdoğan’a da iletildiği kaydediliyor. ‘İstifasına gerek yok’ açıklaması yapmasına karşın Erdoğan’ın da ‘istifa etmeli’ diye düşündüğü, ancak Yıldırım’a bu konuda bir telkinde bulunmayı da tercih etmediği ifade ediliyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.