AK Parti belediyelerde CHP’yi solladı

AK Parti belediyelerde CHP’yi solladı

AK Parti, kendi belediyeleri ile CHP'li belediyeleri bütçe dengeleri, yatırımlar ve borçlanmayı esas alarak karşılaştırdı. Yapılan çalışma rapor haline getirilirken AK Partili belediler gerek bütçe dengeleri, gerek yatırımda CHP'li belediyeleri solladı.

2016 verilerine göre AK Partili belediyelerin bütçe dengesi yüzde 85 olurken CHP'li belediyelerde bu rakam yüzde 81 oldu. AK Partili belediyelerde yatırım harcamaları yüzde 45 iken CHP'li belediyelerde bu oran yüzde 38'de kaldı. CHP'nin en borçlu belediyeleri ise şöyle sıralandı: Sinop Belediyesi'nin borçlanma oranı yüzde 256; Zonguldak Belediyesi'nin borçlanma oranı yüzde 203, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin borçlanma oranı yüzde 142.

AK Partili belediyelerin yatırımları da göz doldurdu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin yatırım oranı yüzde 43.5, Antalya'daki AK Parti'li belediyelerin yatırım oranı ise yüzde 40.7 oldu. Borçlanma oranı yüzde 203 olan CHP'li Zonguldak Belediyesi'nin yatırım oranı yüzde 13'te, borçlanma oranı yüzde 256 olan Sinop'un yatırım ise yüzde 8.6'da kaldı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.