AK Parti Büyükçekmece seçiminin iptal başvurusunu yaptı

AK Parti Büyükçekmece seçiminin iptal başvurusunu yaptı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Büyükçekmece'deki seçimlerin yenilenmesi talepli olağanüstü itiraz dilekçesini İstanbul İl Seçim Kurulu'na verdiklerini duyurdu.

İstanbul seçimlerinde bir çok sandıkta usulsüzlüklerin çıkmasının yansıra CHP’li Büyükçekmece’de usulsüz seçmen kaydı ortaya çıkmıştı. Bu nedenle Büyükçekmece Belediyesi seçim müdürü tutuklanmış olup Belediye Başkan ve yardımcıları ise soruşturması devam etmektedir.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak sosyal medyadan, Büyükçekmece için olağanüstü itiraz dilekçesini İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na verdiğini açıkladı. Şenocak açıklamasında, “YSK’nın gündemindeki Büyükçekmece ilçemizin İBB Başkanlığı, İlçe Belediye Başkanlığı, İlçe Belediye Meclis Üyeliği seçimlerinin yenilenmesi talepli olağanüstü itiraz dilekçemizi İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na verdik. Yasal ve meşru itiraz hakkımızı sonuna kadar kullanacağız” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKÇEKMECE İDDİALARI NEDİR?

Büyükçekmece'de boş arazilere ve boş evlere nüfus kaydı yapıldığı iddialarına dair soruşturma kapsamında Ocak ayında başlamıştı. AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı, konuyla ilgili olarak Ocak ayında Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek şikayetçi olmasıyla 2 kişi tutuklanmıştı.

BEÜYÜKÇEKMECE ODAĞINDA MEHMET ÖZGÜR SAMANLI VAR

Büyükçekmece'deki iddiaların odağında yer alan nüfus müdürünün adı Mehmet Özgür Samanlı. CHP’li Büyükçekmece Belediyesi Nüfus Müdürlüğü'nde görevli Mehmet Özgür Samanlı, boş konutlara nüfus kaydı yaptığı iddiasıyla 19 Ocak 2019'da gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı. Belediye Nüfus memuru Samanlı’nın ilçedeki boş dairelere Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında ilk belirlemelere göre 354 kişi kaydetti.

SAHTE SEÇMEN OLAYINDA BİR DE SİVİL BİRİSİ TUTUKLANDI
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Büyükçekmece'de bir kişi de sivil olan ve bir kafenin personel şefi olan Osman Doğan da 12 Şubat tarihinde tanıklarla konuşarak delilleri kararttığı gerekçesiyle tutuklandı.

SORUŞTURMADA KİMLER VAR
Sahte seçmen olayında, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Başkan Yardımcıları Başak Sancar, Nuraydın Sak, Ömer Kazancı, Mehmet Başaran, Adem Yazır ile nüfus müdürlüğünde görevli zabıta memuru Mehmet Özgür Samanlı, Büyükçekmece'de bir kafenin personel şefi olan Osman Doğan, Ömer Çebi, Talat Üstündağ, Ayhan Ocakbaşı, Macit Başalmaz ve belediye başkanının yeğeni Arif Akgün hakkındaki soruşturma devam ediyor.

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.