AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, seçim tarihini açıkladı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, seçim tarihini açıkladı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "18 Haziran 2023’te Türkiye bir seçime hazır olsun" ifadelerini kullandı.

Pazar Siyaseti programına konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, erken seçimle ilgili soruları yanıtladı.

Yavuz, "18 Haziran 2023’te Türkiye bir seçime hazır olsun" ifadelerini kullandı.

Yalnızca 6 günlük bir erken seçim söz konusu olduğunu söyleyen Yavuz, "Seçimler yaklaştı demek mümkün. Siyasi partiler seçimin yapıldığı günün ertesi günü başka bir seçime hazırlanır. AK Parti olarak biz böyle davranıyoruz. Biz çoktan bu hazırlıklara başladık. Şimdi 2 yıldan daha az bir zaman var. Yapılan değişiklikler 1 yıl geçmeden uygulanamaz. 1 yıl dolmadan seçim olması halinde o değişikliklerin, o seçim için uygulanması mümkün olmaz. Seçim Kanunları açısından söylüyorum. Dolayısıyla buradan baktığımızda 'bir şeylerin zamanı geldi' demek mümkün. 'Seçim erkene alınacak mı?' sorusuna karşılık, evet 2023'ün 24 Haziran'ında yapılması gerekiyor 1 yılın dolması için oysa kanun gereği 18 Haziran 2023'te yapılacak. Yani 6 günlük bir erken seçim mümkün. 18 Haziran 2023’te Türkiye bir seçime hazır olsun" ifadelerini kullandı.

 

“CUMHURBAŞKANIMIZIN ADAY OLAMAYACAĞI FİKRİ MÜMKÜN DEĞİL”

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı, Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylık sürüciyle ilgili tartışmalara da yanıt verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın bir daha aday olamayacağına ilişkin bir fikri ileri sürmeniz mümkün değil. Kendilerini zeki sanarak 'Olmaz ama eğer erken seçim olursa 1 gün bile olur' diyorlar, ne alakası var. Aslında muhalefet partisi 'Gel bana mecbur ol' diyor. Ben sana neden mecbur olayım, yasa ortada. Hem diyorsun ki erken seçim olmasa Cumhurbaşkanı aday olamayacak. Muhalefet en çok Cumhurbaşkanımızdan korkuyor. Emin olun Fransa'ya sorsan onlar da aynı şeyi söyler. Çünkü hiçbir güçlü devlet, güçlü aktörü karşısında görmek istemez.  Çünkü başkasına sormadan oyun kuruyor. Suriye'de kuruyor, Libya'da kuruyor, Karabağ'da kuruyor.”



Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.