AK Parti geri adım attı! FLAŞ AÇIKLAMA

AK Parti geri adım attı! FLAŞ AÇIKLAMA

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) gelen sert tepkiler üzerine flaş bir açıklama yaptı ve geri adım attı. İşte haberin ayrıntıları;

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İstiklal Marşı ile ilgili yeni beste önerisine gelen tepkiler, AKP'ye geri adım attırdı.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, ''İstiklal Marşımız milletin ortak marşıdır. Sözleriyle, bestesiyle hepimizin bugün karşısında hazır ola geçerek saygı gösterdiğimiz ve milletin varlığını sembolleştirmiş bir marştır'' dedi.

Naci Bostancı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı açıklamada, İstiklal Marşı'nın bestesine ilişkin geçmişte de bazı tartışmalar yaşandığını hatırlatarak, “Bu tartışmalar bestenin zorluğundan kaynaklanıyor. Bu tartışmaları yaparken aranan milletin ortak mutabakatıdır. Eğer milletin bir mutabakatı olur ise ancak o zaman İstiklal Marşı'nın bestesine ilişkin bir düzenleme olabilir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesi bu bağlamdadır. İstiklal Marşı gibi siyasal farklılıkların ötesinde hepimizin ortak değeridir” diye konuştu.

MARŞTAN ELİNİZİ ÇEKİN

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise, “İstiklal Marşı'mızın bestesini güftesinden ayırmasını şiddetle reddediyorum. Bu en büyük ayrımcılıktır diyorum, İstiklal Marşı'ndan elinizi çekin. İstiklal Marşı’na saldırmak, İstiklal Marşı’nın bestesinin güftesiyle uymadığını söylemek, yüreklere nakşetmediğini söylemek, bu milli duruşu hissetmemek demektir” dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.