AK Parti Gül, Babacan ve Davutoğlu'nu sildi Davet bile gitmedi

AK Parti Gül, Babacan ve Davutoğlu'nu sildi Davet bile gitmedi

AK Parti'nin kuruluş yıldönümü etkinliği kapsamında verilecek olan davete  AK Parti'nin kurucularından 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu davet edilmedi.

2001 yılında kurulan AK Parti 18’nci yaşını kutluyor. AK Parti önümüzdeki 23 Ağustos Cuma günü 18’inci yıldönümü etkinliği kapsamında bir davet verecek.

Kutlama için büyükşehir belediye başkanları, il kadın ve gençlik kolları başkanları ve partinin kurucu üyeleri başta olmak üzere yaklaşık bin kişi davet edildi.

abdullah-gul-005.jpg

Tarih 16 Ağustos 2001… Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu toplantısı TES-İŞ Sendikası Genel Merkezi’nde yapıldı. Recep Tayyip Erdoğan, 121 oyun tamamını alarak partinin genel başkanlığına seçildi. Sonucun açıklanmasının ardından onu ilk tebrik eden, sağında oturan Abdullah Gül oldu.

Bu davete AK Parti’nin kurucularından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Ali Babacan ile eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun davet edilmediği öğrenildi.

Konuyla ilgili konuşan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal “Kendilerini aileden görmeyenleri davet etmemiz beklenemez” dedi.

abdullah-gul7.jpg

AK Parti 16 Ağustos 2001’de kurulmuştu...

 

Davet gitmeyen isimlerden Ali Babacan, geçtiğimiz ay yaptığı yazılı bir açıklama ile kurucusu olduğu AK Parti’den istifa ettiğini duyurmuştu.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise kurucusu olduğu AK Parti’ye, Cumhurbaşkanlığının ardından ‘resmen’ dönmemişti. Eski başbakan Ahmet Davutoğlu ile halen AK Parti üyesi.

​​​​​​​

 

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.