Ak Parti harekete geçti

Ak Parti harekete geçti

Ak Parti hükümeti seçim çalışmalarına şimdiden start verdi. İşte ayrıntılar;

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun erken seçim teklifine sıcak bakmayan Ak Parti önümüzde ki iki seçim için kolları sıvadı.

Önümüzdeki iki yıl içinde yapılacak iki şeçim için ise AK Parti nasıl bir strateji izleyeceğinin sinyallerini de vermeye başladı. AK Parti gri alan olarak tanımladıkları kararsızlara yönelirken, ‘yüzde 50 artı 1’i’ yakalamak için başlatılan çalışmalar çerçevesinde, ‘dil ve üslup’ uyarılarında da bulunuyor.

AK Parti hükümetinde yapılan sürpriz değişiklikler devam ediyor.  İl başkanlığı ve belediye başkanlıklarında yapılan değişikliklerin ardından seçim öncesinde özellikle dil ve üslup konusunda uyarılar yapılıyor.

Ak Parti iktidarının önümüzdeki iki seçimde ilk hedefi kararsızlar. İYİ Parti kurulmadan önce ise yapılan anketlerde, kararsızların oranının yüzde 32’ye çıktığı belirtildi. Bu sebeple Ak Parti’nin kararsızlara çok fazla önem verdiği öğrenildi.

Bu çerçevede ‘merkez sağ ve liberal’ seçmenin partiyle bağının yeniden kurulması için planlama yapılıyor. AK Parti kulislerinde, 29 Ekim kutlamalarında Atatürk’e yönelik coşkulu dil ve ifadelerin kaynağının da bu olduğu iddia ediliyor.

Öte yandan son 1 ay içerisinde başlayan belediye başkanları operasyonunun da, İstanbul’daki birkaç ilçe dışında tamamlandığı ileri sürülüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.