AK Parti HDP ittifak yaptı: Andımız Meclis’te reddedildi

AK Parti HDP ittifak yaptı: Andımız Meclis’te reddedildi

Okullarımızda Öğrenci Andı’nın yeniden okullarda okutulması için İYİ Parti'nin verdiği önerge, AK Parti ve HDP’nin ittifak oylarıyla ret edildi, MHP oylamada çekimser kaldı.

CUMHUR İTTİFAKI’NI BİTİRİYORDU

Danıştay, AK Parti iktidarının okullarımızdan kaldırdığı Öğrendi Andı’nın, yürütmesini durdurması tartışmalara neden olmuş ve MHP Lideri Devlet Bahçeli “Andımızın” yeniden okutulması konusunda açıktan tavır koymuştu.

Devlet Bahçeli’nin bu tavrı nedeniyle AK Parti ile oluşturulan Cumhur İttifakı kopma noktasına gelmiş ancak sonradan konu gündemden düşürülmüş ve bir anlamda resmen sümen altı edilmişti.

DANIŞTAY YENİDEN OKUTULSUN DEMİŞTİ

8 Ekim 2013’te kaldırılan Öğrenci Andı ile ilgili Türk Eğitim-Sen, dava açmış, Danıştay’da görülen davada “Yeniden okutulsun” kararı vermişti.

Danıştay’ın Öğrenci Andı kararı bugün Meclis gündemine geldi.

İYİ PARTİ’DEN ANDIMIZ YENİDEN OKUTULSUN TEKLİFİ

Öğrenci Andı’nın yeniden okullarda okutulması için İYİ Parti'nin verdiği önerge, AKP ve HDP ret, MHP'nin ise çekimser oylarıyla reddedildi. Konuyla ilgili açıklama İYİ Parti’den geldi.

AK PARTİ HDP OYLARIYLA REDDEDİLDİ MHP ÇEKİMSER KALDI

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Andımız’ın okullarda tekrar okutulmasına dair Danıştay kararının uygulanmaması konusunda verdiğimiz araştırma önergesi; Ak Parti ve HDP’nin RED, MHP’nin ÇEKİMSER oyları ile reddedilmiştir” ifadelerine yer verildi.

andimiz1.jpg

 

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal attığı twit ile durumu paylaştı ve yaşanan durumu AK Parti HDP birlikteliğine örnek olarak gösterdi. İşte Tanal’ın attığı twet: “Öğrenci andının okullarda okutulması önergesi Ak Parti ve HDP birlikteliği sonucunda karşı oylarıyla REDDEDİLDİ. MHP çekimser kaldı. İşte Delili…”

andimiz-004.jpg

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum