Ak Parti ile ittifak yapılacak mı? BBP kararını açıkladı

Ak Parti ile ittifak yapılacak mı? BBP kararını açıkladı

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde Büyük Birlik Partisi, Ak Parti ile ittifak yapacak mı? İşte sorunun yanıtı ve haberin ayrıntıları;

Siyasi partilerde yerel seçim hazırlığı son sürat devam ediyor. 24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifakı içinde yer alan Büyük Birlik Partisi’nin 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde AKP ile ittifak yapıp yapmayacağı merak konusu olmuştu. Konu ile ilgili flaş bir karar alındığı açıklandı.

Genel seçimlerde AK Parti'yi destekleyen BBP, yerel seçimlerde tek başına devam etme kararı aldı. Büyük Birlik Partisi (BBP) tarafından yapılan açıklamada yerel seçimlere tüm il, ilçe ve beldelerde kendi ad ve amblemiyle girme kararı alındığı bildirildi.

BBP'den yapılan açıklamaya göre, gerçekleştirilen Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) ve il başkanları toplantısının ardından sonuç bildirgesi hazırlandı.

Buna göre; BBP, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere tüm il, ilçe ve beldelerde kendi ad ve amblemiyle girme ve aday adayların tanıtılması kararı aldı.

Öte yandan, 25 Ekim 2018'de Kahramanmaraş Adliyesinde meydana gelen provokatif olaylarda dahli olduğu tespit edilen MKYK üyesi Remzi Çayır'ın tedbirli olarak Merkez Disiplin Kuruluna (MDK) sevk edilmesi kararlaştırıldı.

Bu provokatif olayda tespit edilecek diğer kişilerin, illerde il disiplin kurullarına, genel merkez de ise MDK'ya sevk edilmesine, bir oy muhalefeti, diğer bütün üyelerin ittifakıyla karar verildi.

MHP'den sonra Cumhur İttifakı'nın diğer önemli bir ismi olan BBP de bu karar sonrası MHP gibi yerel seçimlerde yoluna tek başına devam edecek.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.