AK Parti ile MHP birleşiyor mu?

AK Parti ile MHP birleşiyor mu?

Başkanlık Sistemi üzerinde MHP ile AK Parti'nin ortaklaşa çalıştığı iddiası Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan tarafından yazıldı. Hükümete yakınlığı ile bilinen Çevikcan'ın bu iddiasının ardından siyasi kulislerde bu ortak çalışmanın 201

Hükümete yakınlığıyla bilinen Milliyet gazetesi Ankara temsilcisi Serpil Çevikcan, Başkanlık sistemi üzerinde MHP ile AKP’nin ortaklaşa çalıştığını yazdı.

 

AKP-MHP arasındaki sıcak diyalogla ilgili hükümete yakın gazetecilerden ilginç kulis bilgileri geliyor. Serpil Çevikcan, 29 Ekim resepsiyonu kapsamında Külliye’deki izlenimlerini kaleme aldı.

 

MHP-AKP yakınlaşmasını yazan Çevikcan, AKP ve MHP’nin ‘ortak çalışma’ yaptığını ileri sürdü. Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı’nda verilen resepsiyonu köşesinde değerlendiren Çevikcan, “Resepsiyondaki sohbetlerimizden öğreniyoruz ki, Ak Parti ve MHP kanatları bir anlamda ortak çalışma yürütüyorlar. Ak Parti’de olduğu gibi MHP’de de bu konuya metin düzeyinde mesai harcanıyor” şeklinde yazdı.

 

“İki parti arasında ciddi bir temas trafiği yürütülüyor ve ortak bir metin çıkması için çaba harcanıyor” diyen Serpil Çevikcan, bu bilgilerin ışığında Ak Parti’nin Meclis’e sunacağı teklifin MHP’nin de onayı almış bir düzenleme olacağının öngörülebileceğini iddia etti.


BAŞKANLIK SONRASI BİRLEŞME OLUR MU?


Siyasi kulislerde yine dillendirilen başka bir iddia var. MHP-AKP yakınlaşmasının sadece “Başkanlık Sistemi” ile sınırlı kalmayacağı, AKP ve MHP’nin ortak çalışmasının 2018'e kadar da MHP ile AKP birleşmesinin temelini sağlayabileceği de konuşuluyor.

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum