Ak Parti Kars adayını çektiğini açıkladı

Ak Parti Kars adayını çektiğini açıkladı

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde AK Parti Kars’ta Belediye Başkan adayını çekti. Buna göre Cumhur İttifakı adayı MHP’li Çetin Nazik yeni Kars adayı oldu.

Daha önce Ak Parti Kars Belediye Başkanı Adayı olarak açıkladığı Av. Ensar Erdoğdu, AK Parti ve MHP’nin yerel seçimlere dönük ittifak uzlaşması gereği protokole bağladığı Cumhur İttifakı kapsamında geri çekildi.

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın’da Kars’ta belediye başkan adayını çektiklerini doğruladı. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel’de daha önce MHP Seçim İrtibat Bürosu’nda AK Parti'nin Kars Belediye Başkan Adayını çektiğini ifade ederek "Cumhur İttifakının Kars Adayı Çetin Nazik'tir” demişti. 

PKK'YA KARŞI ORTAK TAVIR

Ak Parti daha önce açıklanan Osmaniye dışında belediyesi HDP'de olan ve MHP'nin kazanabileceği Iğdır ile yine MHP adayının güçlü olduğu Kırklareli'nde çıkardığı adayları da geri çekmişti. Cumhur İttifakında böylece HDP/PKK'ya karşı güçlü bir ortak tavır alınmış oldu. 
 

ÇETİN NAZİK’İN BİYOĞRAFİSİ

Ak Parti’nin adayının çekilmesi üzerine Cumhur İttifakı adayı olan Çetin Nazik, birçok kişinin gündeminde yer almaya başladı. Peki, Çetin Nazik kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, merak edilen o isim hakkında bazı bilgiler…

Çetin Nazik, 4 Eylül 1965 yılında Nevruz NAZİK ve Sehne Nazik çiftinin oğulları olarak Kars ilinde dünyaya gelmiştir. 4 çocuk sahibi bir aile babasıdır. 1996 – 2006 yılları arasında Kars’ta 400’e yakın ilk toplu konut projesini başlatmış, kısa bir sürede sonuçlandırıp, Kars halkının ve kamuoyunun takdirini ve güvenini kazanmıştır.

Tarım Kredi Kooperatifinin, Susuz ve Boğazköy ilçelerinde görev yaptığı yıllarda, teşkilatın düzenlemiş olduğu muhasebe, finans ve krediler sınavında Türkiye 1’incisi olarak Kars Merkez Tarım Kredi Kooperatifi İl Müdürlüğüne atanmıştır. 

Aynı yıllarda Kars PTT Spor kulübü başkanlığı görevini başarı ile yürüterek, Kulübü, bölge şampiyonluğuna taşımıştır. Samsun bölge birliğinde 2 yıl daha görevini sürdürdükten sonra kendi isteğiyle istifa etmiştir.

cetin_nazik_mhp_kars.jpg

Çetin Nazik

Bu vesile ile tamamen eğitime gönül veren Çetin Nazik, Cumhuriyetçi, Atatürkçü ve Milliyetçi nesiller yetiştiren ve bu prensipler doğrultusunda eğitim veren kurumlarını, büyük bir marka haline getirip, Türkiye eğitim camiasına kazandırmıştır.

Kars ile ilgili hazırladığı fizibilite raporlarını ve projelerini hayata geçirmek üzere, MHP Kars Belediye Başkan Adayı olmuştur.

Çetin Nazik 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Ak Parti’nin belediye başkan adayının geri çekilmesiyle Cumhur İttifakının belediye başkan adayı olmuştur.

SİYASETCAFE.COM 

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.