Ak Parti Melih Gökçek’in desteğini istiyor

Ak Parti Melih Gökçek’in desteğini istiyor

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yerel seçimlerde Ankara’dan aday göstereceği isim, Melih Gökçek’in desteğini almaya çalışıyor. İşte haberin ayrıntıları;

Siyasi partilerin yaklaşan yerel seçimler öncesi başkan adayları belli olmaya başladı. Buna göre; Ak Parti’nin Ankara’da Mehmet Özhaseki’yi aday göstereceği konuşuluyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için ismi geçen Mehmet Özhaseki ise eski başkan Melih Gökçek'in desteğini almaya çalışıyor.

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, adaylık başvurularının 12 Kasım'da sona ereceği AK Parti, eğer bir uzatma olmaması durumunda teşkilatlardaki eğilim yoklamasını 18 Kasım'da gerçekleştirilecek. Elektronik ortamda yapılacak ve aynı gün içinde sonuçların genel merkeze ulaşacağı eğilim yoklaması sonuçlarına göre aday belirleme süreci de hızlanacak.

İstanbul için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım ya da Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Ankara için Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, İzmir için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun adı öne çıkmaya başlarken, parti kulislerinde aday gösterilecek isme göre seçmenin tutumunun ne olabileceği konusunda şu değerlendirmeler yapılıyor:

KURTULMUŞ GÜNDEME GELEBİLİR

"Yıldırım'ın aday olmasına karar verilirse MHP seçmeninin de oyunu alabilir. Yıldırım'ın Başbakanlık döneminden itibaren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile çok iyi bir diyaloğu var. Bu durumun, aday olması durumunda yerel seçimlere yansıması olur. Yıldırım'ın istememesi durumunda Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un adı adaylık için gündeme gelebilir. İstanbul'daki Karadenizli seçmenin ağırlığı düşünüldüğünde Kurtulmuş'un diğer partilerin Karadenizli seçmeninin oyunu alma potansiyeli bulunuyor."

ÖZHASEKİ'NİN MELİH GÖKÇEK İSTEĞİ

"Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Ankara'dan adaylığı çok istiyor ve bunun için de ciddi biçimde çalıştığı kulislerde dile getiriliyor. Gökçek'in yüzde 5'lik bir oy potansiyelinin olduğu değerlendiriliyor. Özhaseki'nin, Gökçek'in desteğini almayı amaçladığı, hatta bunun için Ankara'nın ilçelerindeki aday belirleme çalışmalarında Gökçek'le görüş alışverişinde bulunduğu konuşuluyor."

SÜLAYMAN SOYLU İZMİR'DE

"Adı hem İstanbul hem Ankara hem de İzmir için geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun aday yapılması durumunda ilinin İzmir olacağı dile getiriliyor. Soylu'nun her ne kadar İzmir'deki Kürt seçmene hitap etmeyecek olsa da MHP ve İYİ Parti tabanından milliyetçi oyları partiye çekebileceği kaydediliyor."

KÜRT SEÇMEN

 

"Doğu ve Güneydoğu'da muhafazakar Kürt seçmenin oyunu partiye çekebilecek adaylara ağırlık verilmesi üzerinde duruluyor. Seçime doğru Kürt seçmenin oyunu alacak söylemler geliştirileceğine dikkat çekiliyor. Erdoğan'ın son dönemde sık sık öğrenci andını gündeme getirmesi, 'Türküm ama Türkçü değilim' söyleminin bunun başlangıcı ve yansımalarının da olumlu olduğu kaydediliyor."

GÖNÜL İTTİFAKI

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, açıklamalarıyla yerelde ittifak konusunu tamamen bitirmiş olsa da bazı parti yöneticileri, bazı illerde seçime yaklaşılırken 'gönül ittifakı' olabilecek bazı formüller bulunabileceği beklentisini dile getiriyor."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.