AK Parti MHP ittifakı: Bahçeli'nin önerisi belli oldu!

AK Parti MHP ittifakı: Bahçeli'nin önerisi belli oldu!

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin AK Parti ile gerçekleştirecekleri ittifak modeli ortaya çıktı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin önerisine göre ittifakın bir adı olacak ve oy pusulasına yazılacak. İttifaka dahil olan partilerin de adı ve amblemi pusulada olacak. Olası AK Parti-MHP ittifakının çatı adı için öne çıkan isimler belirlendi.

MHP Lideri Bahçeli’nin “ittifak” açıklaması önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ardından Başbakan Yıldırım'dan karşılık görmüştü. Bahçeli, Manisa dönüşü de olası ittifakın modelini anlatmıştı.

MHP’NİN “İTTİFAK” ÖNERİSİ

Kamuoyundaki tartışmaların ardından MHP model önerisini netleştirdi.

AK Parti MHP ittifakı gerçekleşirse oy pusulasında ittifakı oluşturan partileri temsil eden bir çatı isim yer alacak. Aynı zamanda partilerin logoları da çatı ismin altında bulunacak. Ancak milletvekili listesi tek olacak. Liste ittifaka girmeye karar veren partiler arasında belirlenecek. Bunda da bir önceki seçimde alınan oy sayısı ve bölgelere göre dağılımı etkili olacak.

İŞTE OLASI AK PARTİ MHP İTTİFAKI’NIN ADI

CNN Türk’ün haberine göre AK Parti MHP ittifakının muhtemel adları da ortaya çıktı. Kulislerde dillendirilen bazı isimler şöyle:

- Yerli ve mili ittifak
- Milli ittifak
- Milli hedef ittifakı

ÜÇÜNCÜ PARTİ DE GİREBİLİR

Edinilen bilgilere göre, seçmen istediği partiye oy verecek. Ancak kime oy verirse versin oylar ittifak çatısı altında toplanacak. Partilerin logolarının yazılmasıyla kurumsal kimliklerden vazgeçilmediği bunun sadece bir seçim ittifakı olduğu mesajı verilecek. Aynı zamanda ittifaka karşı olan partili seçmenlere "kendi partine oy verebilirsin" denilebilecek. İki ya da 3 partinin oluşturduğu bütünlüğün toplumda bir sinerji yaratması amaçlanacak. Bu sayede d'hont sistemindeki artık oy endişesi giderilecek. Daha fazla vekil çıkarılacak.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.