AK Parti MHP'den bıkmış

AK Parti MHP'den bıkmış

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekillerinin taleplerinden dolayı büyük problemler yaşadığı öğrenildi. İşte ayrıntılar;

Milliyetçi Hareket Partisi’nin talepleri Adalet ve Kalkınma Partisi’ni zor durumda bırakıyor.

AK Parti ile kurdukları ‘Cumhur İttifakı’ sonrası MHP’lilerin, bakanlardan karşılanması zor taleplerde bulundukları ve taleplerini günden güne artırdıkları öğrenildi.

AKP-MHP ittifak kararı sonrasında MHP’liler kendilerini adı konmamış koalisyon ortağı olarak görmeye başladılar. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın bakanlara MHP’lilerin taleplerinin yerine getirilmesi konusunda talimat verdiği belirtilirken, MHP’li milletvekilleri, belediye başkanları ve il ilçe yöneticileri Hükümet’ten her konuda talepte bulunmaya başladılar. Bu arada AKP’li belediyelerdeki MHP’li müteahhit ve işadamlarına da pay verildiği öğrenildi. Bu durum yerelde AKP’li işadamları arasında tartışmalara yol açarken, MHP’lilerin taleplerini her geçen gün artırdıkları öğrenildi.

AK PARTİ’DE RAHATSIZLIK

Bu durum AKP’de şimdiden rahatsızlık yarattı. AKP’li bakanlar ve milletvekilleri, Meclis kulislerinde rahatsızlıklarını açıkça ifade etmeye başladı. Bazı bakanlar, milletvekili arkadaşlarına, “Partililerimizin taleplerini elimizden geldiği kadarıyla, imkanlarımız ölçeğinde karşılamaya çalışıyorduk. Hepsi de karşılayamadığımız için eleştiriliyor, tepki alıyorduk. Şimdi AK Partililerden çok MHP’li milletvekillerinin, il başkanlarının, belediye başkanlarının hatta ilçe başkanlarının taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. AK Partililerin değil, MHP’lilerin isteklerine öncelikle yerine getirmeye çalışıyoruz” diye yakındığını öğrenildi.

‘BİZİM SAYEMİZDE YAŞIYORSUNUZ’

Meclis kulislerindeki bu tepkileri gazeteciler Egeli bir MHP’li milletvekiline aktardı. MHP milletvekili AK Partili bakanların şikayetlerini gülümseyerek karşılarken, etrafındaki MHP’liler, “Bizim isteklerimizi karşılamaya mecburlar, yapacaklar. Çünkü bizim sayemizde yaşıyorlar” diyerek 16 Nisan 2017’de gerçekleştirilen anayasa değişikliğine verdikleri desteği anımsattılar.

Bir MHP’li “Ben bunu görüştüğüm Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a da söyledim. Ona, ‘Bizim sayemizde yaşıyorsunuz. Onun için bizim taleplerimizi yerine getirecekseniz’ dedim. Yapacaklar tabii” dedi.

‘KİMSEYİ KIRMADAN MEMNUN EDECEKLER’

Bir AKP yöneticisi MHP’nin talepleri ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede yaşananların normal olduğunu kaydederek, “Bakanlar sıkıntılarını bizlere de anlatıyorlar. Yurt gezilerinde gelen talepleri dile getiriyorlar. MHP’li arkadaşların isteklerinin çok fazla olduğunu bildiriyorlar. Ama bulundukları makam şikayet makamı değil. Kimseyi kırmadan memnun edecekler. İstekleri yerine getiremiyorlarsa da ikna edecekler. Siyaset bu” ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.