AK Parti Milletvekilinden çay simit hesabı: 1120 TL cebinde kalıyor!

AK Parti Milletvekilinden çay simit hesabı: 1120 TL cebinde kalıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, asgari ücretle geçinen 5 kişilik bir ailenin günde 3 öğün çay- simit tükettiğinde ceplerinde 1120 lira para kalabileceğini iddia ederek adeta dalga geçer gibi bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün TOBB Başkanı ile birlikte yaptığı toplantıdaki heyete, “Başta fiyat istikrarı olmak üzere ekonomideki tüm konuları beraber çözeceğiz” diyerek durumu anlatırken AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu vatandaşlarla dalga geçer gibi bir açıklama geldi.

Çankırı’da bir bardak çayın 1 TL, simit fiyatının da 1 TL olduğunu örnek gösteren AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu vatandaşlarla dalga geçer gibi açıklamasında şunları kaydetti;

 “5 kişilik bir aileden yapacağım hesabı. AK Parti kurulduğunda 2002 yılında asgari ücretli vatandaşımızın maaşı sabah, öğle, akşam çay simit almaya yetmiyordu. Şimdi asgari ücretlinin maaşı ne kadar, iki bin yirmi lira. Koyduk kenara. 1 çay, 1 simit 2 lira. 5 kişilik bir aile bir öğünde 10 lira. Günde 30 lira. Ayda ne yapar, 900 lira. 2020 lira eksi 900 lira. Ne yapar? Demek ki 1120 lira cebinde kalıyor. Daha mı iyi daha mı kötü?”

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU’NUN DA OLDUĞU HEYET ERDOĞAN’LA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir araya geldiği, dün yaklaşık 2 saat süren toplantıya; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-İş Başkanı Ergun Atalay, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci, TİSK Başkanı Kudret Önen, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Ekonomi Politikaları Kurulu üyeleri Cemil Ertem ve Meltem Taylan Aydın katıldı.

EKONOMİK SIKINTI VE İŞSİZLİK

Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarıyla, AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun bu açıklamalarının vatandaşlarla dalga geçer gibi açıklama yaptığı ortaya çıktı.

Yurtiçinde ve yurtdışında ekonomide yaşanan gelişmelerin de ele alındığı dünkü toplantıda Erdoğan, “Başta fiyat istikrarı olmak üzere ekonomideki tüm konuları beraber çözeceğiz” ifadesini kullandı.

Beştepe’de yapılan toplantıda işsizlik rakamları da detaylarıyla değerlendirildi. Erdoğan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun istihdam seferberliğiyle ilgili sözünü hatırlatarak, “Rifat Bey’in istihdam sözü vardı. Bunun şimdi tam zamanı” dedi. Bunun üzerine toplantıya katılan işçi ve işveren temsilcileri, “Çalışmalarımızı sürdürüyoruz” yanıtını verdiler.

SOSYAL MEDYA'DAN TEPKİ YAĞDI

Ak Parti'li Akbaşoğlunun bu ifadelerine sosyal medyadan yoğun tepki geldi.

Bugünkü ekonomik sıkıntıları görmezden gelerek yaptığı simit hesabına tepki gösteren kullanıcılar, "2002 ile kıyaslayarak bir başarı gibi gösterilmesi sıkıntımızı hafifletmiyor" ifadelerini kullandılar.

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum