Ak Parti Milliyetçiliğini ilan etti

Ak Parti Milliyetçiliğini ilan etti

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Bülent Arınç ve Zarrab davasın hakkında flaş açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar;

Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, bir televizyon kanalında gündeme dair açıklamalar yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ‘tercihli ittifak’ önerisi hakkında konuşan Yazıcı, "Bireyler dolambaçlı prosedürlerden hoşlanmazlar. Bir formülasyon öneriyor sayın genel başkan. Fazla prosedür içermeyen bir şekilde kullanmak ister seçmen. Bunlar oturulur konuşulur" diye konuştu.

Reza Zarrab davasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yazıcı, "Tehdit altında, özgür değil. Özgür olmayan bir kişinin özgürlüğüne kavuşmak için icra edebileceği söylemlerin hukuksal bir değeri olabilir mi?" dedi.

Bülent Arınç’ın açıklamalarına ilişkinde konuşan Hayati Yazıcı, “Ben sayın Arınç'ın söyleminden bağımsız olarak ifade edeyim. AK Parti'nin Türk siyasi hayatında çok özgün bir yeri var. AK Parti hiçbir zaman diğer partilerle kendisini kıyaslamaz. Kimliği bellidir. Muhafazakar demokrat bir partiyiz. Muhafazakarlığımız asla tutuculuk anlamında değerlendirilemez. Pragmatist bir yaklaşım içindeyiz. Hassasiyetimiz milliyetçilikse milliyetçiyiz biz. Başka bir parti ile kıyaslamaya gerek yok. Ben bu projenin tamamlanmasına destek veririm. Türkiye terörle etkin bir mücadele sürdürüyor. Biz bu destekli yaklaşım için teşekkür ediyoruz ama ayrı bir partidir. Biz ayrı bir partiyiz. Biz çok kuşatıcı partiyiz” dedi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.