AK Parti sıkı yönetim ilan etti: Gitmeyeceksiniz!

AK Parti sıkı yönetim ilan etti: Gitmeyeceksiniz!

AK Parti’de Ali Babacan’ın istifasının ardından partide çatlak oluşmaması ve derinleşmemesi için milletvekillerine sıkı yönetim ilan edildi.

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın partiden istifa etmesi yeni oluşumlarla ilgili gelişmelerin ardından AK Parti’de milletvekillerine cenaze yasağı getirildiği ifade edildi. Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın yeni oluşum çalışmalarını sürdürürken, AK Parti’de ise çatlağa karşı istifa ya da saf değiştirecek milletvekili sayısı tespit edildi. Çatlağın büyümesinden endişe eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın kurmaylar, milletvekillerin saf değiştirmesine karşı “önlem” listesi çıkardı.

21 MİLLETVEKİLİ TESPİT EDİLDİ

AK Parti kulislerinde hareketli günler yaşanırken, Ali Babacan’ın istifasının ardından partide çatlak derinleşiyor. Tüm bu gelişmeler yaşanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın kurmayların partiden istifa edecek 21 milletvekilini tespit ettiği belirtiliyor. İstifa edecek vekillerin genel olarak Ege ve Marmara Bölgesi milletvekilleri olduğu belirtiliyor. İstifa edecek isimlerin çoğalmasına önlem olarak Erdoğan’ın “onların tespit edildiğini” milletvekili istişare toplantısında söyleyerek, milletvekillerine mesaj verdiği ifade ediliyor.

CENAZE YASAĞI İLAN EDİLDİ

Milli Gazete’den Muhammed Vefa’nın haberine göre; istifaların artmasına karşı AKP’nin vekillere yönelik çıkardığı önlem listesi ise dikkat çekiyor. Yeni oluşum içinde olanların genel olarak temaslarını cenazede gerçekleştirdiği belirlenirken, buradaki temaslar konusunda AK Parti’nin milletvekillerini uyardığı ifade ediliyor. Cenazelerde milletvekillerinin Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ile fotoğraf verememesi ve görüşme trafiğinin yaşanmasını engellemek isteyen AK Partili kurmayların, vekillere cenaze yasağı getirdiği belirtiliyor. Söz konusu durum daha önce Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç’ın annesinin ve Milli Eğitim eski Bakanı Ömer Dinçer’in babasının vefatının ardından cenazede AK Parti’de yeni oluşum içinde olan isimler bir araya gelmişti.

CENAZE YASAĞINA TEPKİ VAR

Konuyla ilgili konuşan AK Partili eski vekil, “Cumhurbaşkanı istifa edecek milletvekillerin hangi kurum aracılığıyla tespit edildiğini açıklamalı. Parti meselesini devlet meselesine karıştırmamalı. Bu konuda milletvekillerini korkutmanın bir anlamı yok. Herkes helallik için cenazelere gitmeli, bunu kimse engelleyemez” diye konuştu.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.