AK Parti Sözcüsü Çelik: Güzel haberler alıyoruz

AK Parti Sözcüsü Çelik: Güzel haberler alıyoruz

AK Parti MYK toplantısı ile ilgili açıklamalarda bulunan parti Sözcüsü Ömer Çelik "Kendi milletine silah çekenden daha alçak yoktur. Kendi milletine silah çekenlerle mücadelemiz devam edecek" dedi.

Diyarbakır annelerinin evlat nöbetinin 679'uncu gününe girdiğini hatırlatarak, annelere selam gönderen Çelik, "Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır'da kendileriyle buluştuğu sırada söylediği gibi onların acısının bizim acımız olduğunu bir kere daha buradan vurguluyoruz." diye konuştu.

ERDOĞAN'IN DİYARBAKIR ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretinin son derece dolu ve verimli geçtiğine işaret eden Çelik, Erdoğan'ın çeşitli programlara katıldığını anımsattı.

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır anneleriyle buluşmasını "tarihi bir buluşma" şeklinde niteleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada verdiği mesajlar içinde bizim siyasetimiz açısından, hem vatandaşlarımızın kültürel, etnik zenginliklerini yok sayan inkar politikalarına karşı olduğumuzu, bu inkar politikalarını ortadan kaldırmak için verdiğimiz mücadelenin gücünü, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşlarının birinci sınıf, eşit vatandaş muamelesi görmesi yönünde verdiğimiz siyasi mücadele, yaptığımız düzenlemeler konusundaki vurgusu Cumhurbaşkanımızın son derece önemli. Hem bunları yok sayan, geçmişte birtakım devlet bürokratları tarafından vatandaşlarımızın incitilmesi, haklarının gasp edilmesi şeklinde ortaya çıkan inkar politikalarına ne kadar karşı olduğumuz, bunun ortadan kalkması için nasıl bir mücadele verdiğimiz Cumhurbaşkanımız tarafından bir kere daha ifade edildi.

"Tabii inkar politikalarına karşı olduğumuz gibi aynı şekilde bunun öbür yüzünü oluşturan terör politikalarına ve terörün kendisine karşı verdiğimiz mücadele de son derece güçlü bir mücadele. Bu çerçevede geçmişte terörü göstererek inkar politikalarını savunanların ya da inkar politikalarına sığınarak, inkar politikalarını göstererek güya terörü meşrulaştırmaya çalışanların hepsine karşı duruşumuzu bir kere daha bu ziyaret vesilesiyle ortaya koymuş olduk. Hem bu dediğim gibi inkar siyasetine hem terör siyasetine aynı anda güçlü bir şekilde karşı durarak Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşlarının birinci sınıf vatandaş olduğu bilinciyle hem demokratik standartlarımızı artırmayı hem de hizmet siyasetini Türkiye Cumhuriyeti'nin her bir noktasına ulaştırmayı sürdürmeye devam edeceğiz."

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.