AK Parti sözcüsü Ömer Çelik açıkladı! Berat Albayrak'ın istifası kabul edilecek mi?

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik açıkladı! Berat Albayrak'ın istifası kabul edilecek mi?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan MYK toplantısı sonrası açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantıda kongre sürecine ilişkin sunum yapıldığını ve değerlendirmelerde bulundu.

ŞUŞA/AZERBAYCAN

 

 

 

 

 

Ömer Çelik, “Şuşa şehri Ermenistan'ın işgalinden kurtarılmıştır. Bu bölgeler has Azerbaycan toprağıdır, Ermenistan bunları hukuka aykırı şekilde işgal etmişti. Azerbaycan toprakları Ermenistan işgalinden tek tek kurtarılıyor. Şuşa'nın kurtarılması demek bundan sonra Karabağ'daki tüm Azeri topraklarının yakın olduğu anlamına geliyor. Ermenistan saldırganlığına, barbarlığına destek veren ülkeleri kınıyoruz” diye konuştu.

 

 

 

BERAT ALBAYRAK'IN İSTİFA PAYLAŞIMI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa edip etmediği, istifa ettiyse Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu istifayı kabul edip etmediğinin sorulması üzerine Ömer Çelik, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde göreve getirme, görevden alma, istifayı kabul edip etmeme Cumhurbaşkanlığı makamının taktirindedir. Bu konuyla ilgili benim bir açıklama yapmam söz konusu değil. Sayın Cumhurbaşkanımız kendi taktirini uygun gördüğü şekilde kamuoyu ile paylaşacaktır” dedi.

Gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine Çelik, “Bir devlet krizinden bahsedenler, devletimizde herhangi bir çarkın işlemediğine dair bir durum yok. Bir devlet krizinden bahsedecek şekilde herhangi noktada bir aksama, tıkanma söz konusu değildir. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi kendi gündemine, kendi konularına hakimdir. Devlet krizi olarak nitelendirilecek bir aksama söz konusu değildir” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.