AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'den Saygı Öztürk'e sert tepki: Kınıyoruz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'den Saygı Öztürk'e sert tepki: Kınıyoruz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Saygı Öztürk'ün Ali Ayvazoğlu isimli bir bürokratın kariyerindeki yükselişini konu alan yazısı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çelik, Twitter hesabından, Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’ün Ayvazoğlu’na yönelik yazısına ilişkin paylaşımda bulundu. Söz konusu yazıyı eleştiren Çelik, şunları kaydetti:

 

"AHLAK DIŞI İMALARLA DOLU BU YAZIYI KINIYORUZ"

“Trabzon Milletvekilimiz Sayın Bahar Ayvazoğlu ve ailesini hedef alan, ahlak dışı imalarla dolu yazıyı kınıyoruz. Söz konusu olan, siyasi veya idari tasarruflarla ilgili bir eleştiri değil, kadına dönük şiddet ve iftiradır. Defalarca söyledik, aile meselesi her türlü siyasi tartışmanın dışında tutulmalıdır. Maalesef siyasi alanda ya da eleştiri çizgisinde durma yetenekleri olmayanlar, aile kavramlarına saygısızca şiddet uygulamaktadır. Söz konusu olan, bir siyasi tartışma ya da gazetecilik faaliyeti olarak eleştiri değildir. Ahlak dışı imalarla dolu, kuvvetle kınanması gereken ve bir kadının saygınlığını hedef alan bir şiddettir.

 

"KADINA DÖNÜK İFTİRA VE ŞİDDET"

Bu iftira ve şiddet girişimini mahkum ediyoruz. Bu iftiraya destek veren siyasiler sadece kendileri için bir utanç üretmiş oluyorlar. Kadınlara dönük iftira ve şiddete karşı durmak ilke meselesidir. İftiranın ve şiddetin sözcülüğünü yapmak ahlaksızlığın paydaşı olmaktır.”

NE YAŞANMIŞTI?
Sözcü gazetesinin Ankara temsilcisi Saygı Öztürk, “Trabzon böyle bir yükseliş görmedi”  başlıklı bir haber kaleme almıştı. “Ali Ayvazoğlu, belediyede işçi kadrosunda işe başladı. Şimdi milletvekili olan Bahar Ayvazoğlu ile evlendi. Ardından özel kalem müdürü oldu. Sonra da Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne atandı” ifadelerinin yer aldığı haberde Ayvazoğlu’nun kariyerindeki yükselişe dikkat çekilmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu haberin ardından “Saygı Öztürk’ün bu yazısı namussuzluktur” şeklinde ağır ifadeler kullanmıştı. Soylu, “Bugünden sonra bu namus düşmanını kim muhatap alırsa, gözümde aynı namussuzluğun ortağıdır, haysiyet celladıdır” diye de eklemişti.

Saygı Öztürk de katıldığı bir programda “40 yıldır namussuzluk yapmadım bundan sonra da yapmam. Ben kalemimi satmam.” sözleriyle Bakan Soylu’ya yanıt vermişti.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.