AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten sert ifade: “Yunanistan korsan bir devlet”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten sert ifade: “Yunanistan korsan bir devlet”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Doğu Akdeniz ile ilgili, “Yunanistan, Doğu Akdeniz’de bir korsan devlettir. Boyunu aşan işlere kalkışıyor” dedi ve “Macron kırmızı çizgi ilan ediyorsa, biz o kırmızı çizgiyi Macron’a aynen iade ederiz.” diyerek tepki gösterdi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

 

Doğu Akdeniz'deki gelişmelere yönelik önemli açıklamalarda bulunan Çelik, şunları kaydetti:

“Doğu Akdeniz'deki gelişmeler konusunda herhangi bir tartışmaya mahal vermeyecek şekilde şunu söyleyebiliriz, burada Türkiye yüzde yüz haklıdır. Uluslararası anlaşmalara baktığımızda burada Türkiye'nin haklılığını gösteren pek çok belge ve olay vardır. Yunanistan, Doğu Akdeniz'de bir korsan devlettir. Boyunu aşan işlere kalkışıyor. Arkasında koşulsuz bir AB dayanışmasını alarak tamamen hukuk dışı, ahlak dışı bir takım çabaların içerisine giriyor. Burada trajik olan, AB'nin durumudur. AB, Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de yaptığını Yunanistan'da eskiden görev yapmış siyasetçiler tarafından eleştirilen bir durumken bile koşulsuz destekleriz diye Macron'un iç siyasetteki tükenişini, dış siyasette kapatma amacıyla yaptığı aşırı hamlelerin peşine takılmış gözüküyor.”

 

“BİR DEVLET BAŞKANI BÖYLE KONUŞMAZ”

“Macron tutup da, bizim kendi sahamızda, kendi Mavi Vatanımızda sondaj çalışması yapmamızı kırmızı çizgi ilan ediyorsa, biz o kırmızı çizgiyi Macron'a aynen iade ederiz. Böyle bir saygısızlık olmaz” diyen Çelik, “Fransa gibi köklü bir devletin devlet başkanı nasıl konuşacağını bilmesi gerekir. Türkiye Cumhuriyeti gibi saygın, büyük bir devletle nasıl konuşacağını bilemeyen birisini herhangi bir şekilde ciddiye almamız mümkün değil” dedi.

Yunanistan'ın Meis provokasyona ilişkin ise Çelik, “Buraya silahlı güç gönderildiğine dair bir haber çıktı. 1947 Paris anlaşmasına göre bu ada silahsızlandırılmıştır. Buraya silahlı güç gönderilmesi meşru değildir. Bu adalarda oradaki güvenliği sağlamak için bir takım unsurlar bulunabiliyor. Önce açıklama yaptılar, biz tehdit altında bir devletiz buraya silahlı güç göndermemiz normal, arkasından da böyle bir şek dediler, kesinlikle nöbet değişimi dediler. Yunanistan'ı bu tip provokasyonlardan kaçınması konusunda uyarıyoruz. Yunan Başbakanının, dünyada gezip yalvarmadığı ülke kalmadı, gelin Doğu Akdeniz'de bize yardım edin diye. Onların hiçbirinden size fayda gelmez. Biz komşuyuz ve Türkiye Cumhuriyeti büyük ve köklü bir devlettir.

 

Güvenilebilir bir muhatap arıyorsanız, Türkiye'den daha güvenilir bir muhatap yoktur. Hukuk ve diplomasi temelinde sorunları çözmek istiyorsanız dünyanın en güvenilir muhatabı Türkiye Cumhuriyetidir. Yunanistan, doğru düşünsün, doğru davransın, provokatör hareketlere herhangi bir şekilde yeltenmesin. Türk deniz kuvvetleriyle herhangi bir şekilde yanlış yapacağı bir işin içine girilmesin. Mavi Vatan konusunda şaka kaldırmayacağımızı, Mavi Vatan konusunda sonradan özür dilenecek bir eylemin özrünü kabul etmeyeceğimizi şimdiden ifade ediyoruz” açıklamasını yaptı.

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.