AK Parti “Yerli Davos”a geçiyor

AK Parti “Yerli Davos”a geçiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail Cumhurbaşkanı’na ders verdiği tarihi Davos’un ardından, Türkiye bir daha toplantılara katılmama kararı alırken, AK Parti yerli Davos hazırlıklarına başladı.

AK Parti, "Girişimciliğin Davosu"' olarak adlandırılan "Global Girişimcilik kongresi"ne hazırlanıyor. Dünyanın önde gelen işadamları, siyasetçilerini bir araya getirecek kongrede 160 ülkeden 10 bine yakın katılımcı ağırlanacak. AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul'da düzenlenecek etkinliklerin önemine dikkat çekerek, "kongre küresel girişimcilik trendlerine yön verecek. İstanbul girişimcilik merkezi olarak tescillenecek. Türkiye'nin girişimcilik konusuna olan ilgisi, küresel arenadaki ağırlığını ortaya koyuyor. Yerli girişimcilerimizin küresel ekosisteme güçlü şekilde entegre olmaları ve uluslararası ağırlığı olan kurumlara dönüşmeleri açısından büyük önem taşıyor" dedi.

GİRİŞİMCİLİK KARİYER FIRSATI OLARAK GÖRÜLÜYOR

AK Parti Ekonomi Başkanlığı "Dinamik Nüfus, Girişimci Türkiye" raporunda girişimciliğin fotoğrafını çekti. Raporda, Türkiye'deki işgücünün yüzde 80.8'inin girişimciliği iyi bir kariyer fırsatı olarak gördüğüne dikkat çekildi. Raporda, girişimcilik için gerekli donanımı taşıdığını düşünenlerin yüzde 54.6 olduğu belirtildi. Türk girişimcisi "batma korkusunun" düşük olduğuna dikkat çekilen raporda, "Batma korkusuyla girişimciliğe mesafeli yaklaşabileceklerini belirtenlerin oranı yalnızca yüzde 30.9'da kalıyor. Girişimcilik için gerekli donanımı taşıdığını düşünen kişilerin oranı yüzde 54.6" tespiti yapıldı.

GİRİŞİMCİLİK DAVOSU'NA HAZIRLANIYOR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, kongre'nin 16-19 Nisan'da İstanbul'da yapılacak olmasının Türkiye'nin girişimcilik konusuna olan ilgisini ve küresel arenadaki ağırlığını ortaya koyduğunu belirterek, "kongre İstanbul'un bir girişimcilik merkezi olarak tescillenmesi ve yerli girişimcilerimizin küresel ekosisteme güçlü bir şekilde entegre olabilmeleri açısından büyük önem taşıyor" dedi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.