AK Parti'de "adaylık kavgası"

AK Parti'de "adaylık kavgası"

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler öncesi siyasi partilerin adaylık süreçleri tüm hızıyla devam ediyor. İktidar partisinde devam eden adaylık sürecine ilişkin Hasan Öztürk çok konuşulacak bir yazı kaleme aldı.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak Gazetesi yazarlarından Hasan Öztürk, seçimlere ve adaylara ilişkin dikkat çeken bir konuyu köşesine taşıdı.

Gazeteci – Yazar Hasan Öztürk, AK Parti'nin muhtemel adaylarıyla ilgili olumsuz haberlerin kaynağının yine AK Parti içinde olduğunu ifade etti.

Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerle ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Öztürk, aday belirleme sürecinde AK Parti’de rekabetin, bazı yerlerde centilmenlik dışına çıktığını söyledi. Öztürk, AK Parti’nin muhtemel adaylarıyla ilgili olumsuz haberlerin kaynağının yine AK Parti içinde olduğunu öne sürdü.

İşte Hasan Öztürk’ün “AK Parti birbirine çelme takanların partisi midir” başlıklı köşe yazısının ilgili kısmı:

…Örnek mi istiyorsunuz? Mesela, Marmara’nın önemli bir büyük şehrinde tarihi saat kulesinin tepesine yıllar önce pvc’den bir kat konmuş! Ama ne hikmetse tam da bu dönemde gündeme gelivermiş. İlginç değil mi? Yine mesela, Ege’ye ve Marmara’ya kıyısı olan bir büyük şehirde, belediye başkanının yakınlarıyla ilgili iftiraya kadar uzanan iddialar yazılıp çizilir olmuş. Küçük bir araştırma neticesinde ortaya şöyle bir gerçek çıkıyor: Bütün bu tartışmalı meselelerin ana kaynağı Ak Parti’nin içinde. Muhtemel aday adayları arasındaki rekabet bazı yerlerde centilmenlik dışına çıkmış görünüyor.

Oysa biz, dürüst, temiz bir rekabetin Türkiye ve şehirlerimiz için gerekli olduğuna inanıyoruz. Ve Ak Parti’nin kurmaylarının ısrarla söylediği “Bizde göreve talip olunmaz. Görev verilir. Görevi alan da layıkıyla yapar” sözlerinin gerçekliğine inanmak istiyoruz.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.