AK Parti'de anket şoku!

AK Parti'de anket şoku!

AK Parti anketlerinde 'başkanlığa' destek yüzde 50'nin altında

Meclis’e sunulan anayasa teklifiyle ilgili AKP’nin yaptırdığı anketlerde sadece bir kez ‘başkanlığa’ destek çıktığı bildirildi.

 

Bir kez yüzde 52 görüldü

 

Cumhuriyet’ten Erdem Gül’ün kulis haberine göre, MHP’nin başkanlığa destek vereceğinin belli olmasının ardından AKP, art arda anketler yaptırdı.

 

AKP, kendi yaptırdığı anketlerde ‘başkanlığa desteğin’ en yüksek oranını sadece bir kez yüzde 52 olarak gördü.

 

Başkanlığa ‘Evet’ diyenlerin oranı diğer anketlerin tamamında yüzde 50’nin altında görülürken, yüzde 3’lük yanılma payı öngörülerek yapılan ölçümlere göre kamuoyunda tanınan firmaların yaptırdıkları anketlerde başkanlığa ‘Evet’ diyenlerin oranı en fazla yüzde 45’e kadar çıktı.

 

Referandum en geç nisanda

 

AKP ve MHP’nin uzlaştığı anayasa teklifi geçen 10 Aralık tarihinde 316 imzayla Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a sunulmuştu.

 

21 maddelik teklifte, cumhurbaşkanının yürütmenin başı olacağı ve başbakanlığın kalkacağına dair maddeler de yer alıyor.

 

AKP’den gelen ilk mesajlar, başkanlık teklifinin bütçenin bitimiyle Meclis tatilinin ardından ocak ayında görüşülmesi yönündeydi. MHP’yle görüşmeleri hızlandıran AKP adına açıklama yapan Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, teklifin önümüzdeki hafta kendi komisyonlarında, ocak ayında da Meclis’te görüşüleceğini söylemişti.

 

Şentop, olası bir referandum tarihi olarak ise mart ayının sonunu ya da nisan ayının başını göstermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.