AK Parti'de büyük değişim! Silbaştan

AK Parti'de büyük değişim! Silbaştan

Adalet ve Kalkınma Partisiyle ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı. Partinin yüzde 40’ının değişeceği kaydedildi. İşte ayrıntılar;

18 Ağustos’da 6. Olağan Kongresini gerçekleştirecek Ak Parti’de büyük bir değişim yaşanacak.

Kongre sırasında MKYK ve MYK’nın yüzde 40 oranında değişeceği iddia edildi. Aynı zamanda, kabinede görev alan birkaç bakanın da MKYK’ya dahil olacağı ileri sürüldü.

Sabah'ta yer alan habere göre; hem parti yönetiminin, hem AK Parti tüzüğünün değiştirileceği kongrede 50 kişiden oluşan MKYK'nın en az yüzde 40'ının değişmesi bekleniyor. Kulislerde MKYK'ya yine mevcut kabineden birkaç bakanın gireceği ifade ediliyor.

YÜZDE 40'IN ÜZERİNDE BİR DEĞİŞİM

Kongrede yapılacak değişikliklerden biri de parti tüzüğü olacak. Parlamenter sisteme göre hazırlanan tüzükte, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne göre değişikliklere gidilecek. MKYK'ya göre genel başkan yardımcıları ve genel sekreterden oluşan MYK da yeniden şekillenecek. Yeni MYK'da da yine yüzde 40'ın üzerinde bir değişim olması bekleniyor.

16 Nisan'da yapılan halk oylaması sonrası AK Parti Genel Başkanlığı görevini de üstlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Binali Yıldırım için genel başkanvekili olarak yeni bir makam tesis etmişti. Erdoğan, bu kongrede o makamın devam edip etmeyeceğine de karar verecek.

siyasetcafe.com

sapik-seyh-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.