AK Parti’de Gürsel Baran bombası Ankara’yı sallayacak

AK Parti’de Gürsel Baran bombası Ankara’yı sallayacak

Yerel Seçimlerde Ankara’yı garantiye almak isteyen AK Parti’de adaylık için bomba bir isim gündeme geldi.

2019 Mart’ında gerçekleşecek olan yerel seçimlerde AK Parti İstanbul, Ankara ve İzmir’den MHP’nin de desteğiyle zaferle çıkmak istiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yönde büyük bir hazırlık içerisinde olduğu kulislerden sızan bilgiler arasında.

İSTANBUL VE ANKARA

Erdoğan’ın olmazsa olmaz, MHP Lideri Bahçeli’nin başarılı çıkılmazsa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sorgulanır hale gelir dediği en önemli iki şehir İstanbul ve Ankara.

İstanbul’da Kadir Topbaş ve Ankara’da Melih Gökçek’in istifa ettirilmesinin ardından, Erdoğan; Topbaş’ın yerine Mevlüt Uysal’ı, Gökçek’in yerine de Mustafa Tuna’yı Büyükşehir Belediye Başkanı olarak atamıştı.

ANKARA’DA MANSUR YAVAŞ FAKTÖRÜ

Ancak, AK Parti’nin atadığı belediye başkanları ile yerel seçimleri bu şehirlerde forse etmesinin oldukça zor olduğu konuşuluyor. Özellikle Ankara’da bir önceki seçimlerde Gökçek’e CHP’den rakip olan “ülkücü” kökenli Mansur Yavaş’ın bu seçimlerde de İYİ Parti desteği ile CHP’den yeniden aday olma ihtimali oldukça yüksek. Yavaş, Ankara’yı “ülkücü” oylarıyla kılpayı kaçırmıştı.

CUMHUR İTTİFAKI’NIN BAŞKENT ŞARTI

AK Parti ve MHP’nin gerçekleştirdiği Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerden de başarı ile çıkması için Başkentin kazanılmasının olmazsa olmaz olduğu konusunda Erdoğan ve Bahçeli arasında tam bir mutabakat olduğu ifade ediliyor.

Ankara’da Mustafa Tuna başarılı bir belediye başkanlığı yürütüyor. Bir Ankara fenomeni haline gelen Melih Gökçek’in izlerini bir bir siliyor. Tuna bunları yaparken, Ankara’da kendisinin ve AK Parti’nin imzasını atabiliyor mu? İşte problemin burada yattığı söyleniyor.

Beştepe’ye yakın kaynaklar, Erdoğan’ın Mustafa Tuna’yı AK Parti’nin yerel seçimlerde Ankara’daki başarısının öncü kuvveti olarak gördüğünü aklında başka bir ismin yattığını ifade ediyorlar.

ANKARA’YA GÜRSEL BARAN

AK Parti içerisinde Ankara’yı arzulayan pek çok isim var. Bunlardan birisi Keçiören eski Belediye Başkanı MHP kökenli Turgut Altınok, diğeri ise yıllardır kalbinde Ankara atan Veysel Tiryaki.

Fakat, bu iki isimin de kendi içerisinde bir takım hadikapları olduğu belirtiliyor. Erdoğan’ın Ankara’yı kucaklacak birisinin gönlünde olduğu konuşuluyor.

İşte Ankara için tüm bu gelişmeler yaşanırken, siyaset kulislerine bomba bir bilgi düştü.

AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ankara Ticaret Odası Başkanı (ATO) Gürsel Baran’ın adı dillendirilmeye başlandı.

GÖKÇEK’İ ATO’DAN ATAN ADAM

Gürsel Baran, Melih Gökçek’e rağmen ATO’yu kazanmış birisi. Gökçeklerin ATO’daki izlerini silmek için yoğun bir uğraş veriyor. Onbinlerce esnafın oyunu kazanarak bu başarıyı göstermiş.

ESNAF ARKASINDA

Yaşanan ekonomik krizde Ankara esnafının sağ duyusunu ortaya çıkartmış ve herhangi bir olayın çıkmasını engellemiş birisi. Ankara esnafı ile neredeyse bire bir iletişim halinde.

ANKARA’DA MHP AĞIRLIĞI

Ankara’da MHP seçmeninin ağırlığı biliyor. Yani Ankara’da MHP’siz bir başarının olması mümkün gözükmüyor. Bir önceki seçimde CHP, Mansur Yavaş ile bu ağırlığı önemli ölçüde test etmişti. Melih Gökçek de tüm seçimlerinde MHP seçmenine oynamış ve sonuç almıştı.

GÜRSEL BARAN YAKIN DURUYOR

Şimdi durum biraz daha farklı duruyor. İttifak durumunda AK Parti’nin adayını Ankara’da MHP destekleyecek. Ancak, AK Parti’nin adayının da MHP seçmenine yakın bir profil olması bekleniyor. İşte Gürsel Baran ismi bu tablo içerisinde bir adım daha öne çıkıyor. Baran’ın ATO’daki çalışma ekibinin MHP ve “ülkücü” ağırlıklı olduğu biliniyor.

Emine Erdoğan’ın akrabası olan ATO Başkanı Gürsel Baran’ın bugüne kadar böyle bir çıkışı yok. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için en ufak bir şekilde renk de vermiyor ama Ankara kulislerinde şansının oldukça yüksek olduğunun özellikle altı çiziliyor.

Bakalım siyaset kulislerinden gelen bu bilgiler önümüzdeki günlerde Ankara’da nasıl şekillenecek?

 

Hakan Sönmez

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.