AK Parti'de İstanbul için ibre o isme döndü!

AK Parti'de İstanbul için ibre o isme döndü!

AK Parti'nin yerel seçimlerde tekrar almayı en çok istediği İstanbul Büyükşehir Belediyesi için ibre şimdi de AK Parti il başkanı Osman Nuri Kabaktepe’de…

AK Parti'nin yerel seçimlerde tekrar almayı en çok istediği İstanbul Büyükşehir Belediyesi için muhtemel adayların ismini dolaştırarak nabız ölçtüğü biliniyor.

Dillendirilen Murat Kurum ve Fahrettin Koca isimlerinin ardından ibre şimdi de AK Parti il başkanı Osman Nuri Kabaktepe’de.

 

ekran-alintisi-216.JPG

 

Cumhuriyet’ten Miyase İlknur’un aktardığına göre, Ekrem İmamoğlu’nun önünü kesmek için Karadenizli bir adayı gündemine alan AK Parti, eski İçişleri Başkanı Süleyman Soylu çok istese de onu aday yapmayı düşünmüyor.

Kentli seçmenin kutuplaştırıcı siyasete uzak durduğu göz önüne alınarak Soylu yerine başka Karadenizli aday isimleri masaya yatırıldı. Son olarak il başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin ismi ön plana çıktı...

İstanbul’da Sivas ve Kastamonuluların ardından üçüncü sırada Orduluların gelmesi ve il başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin de Ordulu olması diğer Karadenizli isimlere oranla onu avantajlı kılıyor. Refah Partisi kökeninden gelen Osman Nuri Kabaktepe’nin Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisi oylarını çekebilecek aday olmasının dışında örgütü motivasyonla çalıştıracak isim olması da avantajını artırıyor.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.