AK Parti'de İstanbul Sözleşmesi çatlağı Yeni Şafak yazarına sahip çıkmadı

AK Parti'de İstanbul Sözleşmesi çatlağı Yeni Şafak yazarına sahip çıkmadı

KADEM'İ eleştiren Yeni şafak yazarı Yusuf Kaplan'a gazete sahip çıkmadı. Yeni Şafak, Yusuf Kaplan’ın aksine gazetenin bugünkü birinci sayfasında Sümeyye Erdoğan Bayraktar’a ve KADEM’e destek verdi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis’in başkanlığını yaptığı “İstanbul Sözleşmesi’nin Etkin Uygulanması ve İzlenmesi Alt Komisyonu” AK Parti içinde kavga başlattı.

İstanbul Sözleşmesini “aileyi parçalama sözleşmesi” olarak nitelendiren AK Parti’li isimler, sözleşmeyi ve Meclis'teki çalışmaları destekleyen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın Başkan Yardımcısı olduğu Kadın ve Demokrasi Derneği’ne (KADEM) ve diğer kadın örgütlerine tepki gösterdi.

Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın yöneticisi olduğu KADEM’i hedefe koyan isimlerin başında Hükümete yakın Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan geliyordu.

Yusuf Kaplan, Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın eşi Selçuk Bayraktar'ı etiketleyerek "UYARI/YORUM Tanzimat'tan bu yana en büyük tehdit ailenin çözülmesidir. Ailenin korunması millî güvenlik meselesi hâline gelmiştir! Ailenin çözülmesine yol açan Millî Eğitim, Aile Bakanlığı ve KADEM projeleri derhal durdurulmalıdır!" mesajını paylaşmıştı.

İşte o mesaj:

yusuf-kaplan-siyasetcafe.jpeg

Yeni şafak gazetesi ise bugünkü haberiyle Sümeyye Erdoğan Bayraktar’a ve KADEM’e destek verdi. Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan’ın aksine gazetenin bugünkü birinci sayfasında “KADEM’e eleştiriler haksızca” başlıklı haber yer aldı.

Yeni Şafak, KADEM’in tepkilere yönelik açıklamasını haberleştirdi.

İşte o gazete:

yeni-safak-siyasetcafe.jpg

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.