Ak Parti'de kavga büyüyor! Bülent Arınç'tan tartışma yaratacak çıkış: 'Bukalemun tiplerden olmadım'

Ak Parti'de kavga büyüyor! Bülent Arınç'tan tartışma yaratacak çıkış: 'Bukalemun tiplerden olmadım'

Bülent Arınç’ın geçtiğimiz günlerde söylediği 'Beni kodese mi tıkacaksınız?' sözleri AK Parti içinde tartışma başlattı.

Eski Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu eski üyesi Bülent Arınç’ın yerel kanaldaki açıklamaları AK Parti içinde tartışma başlattı.

AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar, Bülent Arınç’ı hedef alarak AK Parti’den istifa etmesi gerektiğini belirtti. 

 

“Bir parti çatısı altındaysanız özgürlüğünüz disiplin kurallarıyla sınırlıdır” diyen AK Parti’li Tayyar şunları yazdı:

 

“Parti disiplini içinde yapıcı eleştiri, meşrudur, demokratiktir. Kimi zaman sınırlar da zorlanabilir. Ama liderinize güvenmiyorsanız, konuşunca kodese tıkacağını düşünüyorsanız, o partide kalmazsanız. Yorumlardan, mesajlardan anlıyorum ki son twitim pek anlaşılmamış. Açalım o vakit. muhtereme diyorum ki; ‘liderine güvenmiyorsan, konuşunca kodese tıkacağını düşünüyorsan AK Parti’de niye duruyorsun?’”

 

s-031.jpgsis-001.jpg

 

AK Parti’li Şamil Tayyar’ın mesajlarının ardından Bülent Arınç sosyal medya hesabından yazılı açıklama yayımladı. 

Bülent Arınç, açıklamasında “Fıkradaki mizah unsurunu çarpıtarak benim güncel siyaset hakkında konuşmaktan imtina ettiğimi düşünen bazıları beni korkaklıkla suçlamışlar. Çeşitli mecralarda yaptığım siyasi yorum, eleştiri hatta en doğal konuşmaları bile gündem olan biri olarak, doğruyu söyleyen, ciddiyet ve vicdan sahibi biri olarak bilinmek benim için yeterlidir” ifadelerini kullandı. 

 

“BUKALEMUN TİPLERDEN OLMADIM”

 

“Bazı medya patronları rahatsız oldukları gazetecileri kendi gazetelerinde işe alıyor, onları kullanıyorlar” diyen Arınç şunları yazdı: 

 

''Bir kısım siyasetçiler de şerrinden çekindikleri isimleri başını ağrıtacak endişesiyle kendi çevrelerinde tutuyorlar. Bunun örneklerini her zaman örmek mümkün. Her devrin adamı ve her devrin kalıbına girme becerisini gösteren omurgasızlardan korkmam. Yetersiz nitelikleri sebebiyle siyasette ve toplumun gönlünde yer edemeyen bazılarının ismim üzerinden polemik yaratarak birilerine veya bazı makamlara yaranma çabası, beni doğru bildiklerimi ifade etmekten alıkoymaz. Birileri tarafından maaşa bağlanan siyasetçi tiplerden olmadığım gibi kalemini ve kelamını para için satan bukalemun tiplerden de olmadım.''

 

asasas-005.jpg

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.