AK Parti'de kriz gerginliği

AK Parti'de kriz gerginliği

Tayyip Erdoğan’ın Genel Başkanı olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AKP) ekonomik kriz gerginliği yaşanıyor. İşte haberin ayrıntıları;

ABD ile yaşanan gerilimin ardından döviz kurlarındaki yükseliş ve ekonomide yaşanan kriz AK Parti içerisinde de gerginliğe neden oldu. Parti içinde zamanında önlem alınmaması halinde yerel seçimlerin tehlikeye gireceği konuşulmaya başlandı.

Ekonomik krizin hızla artması, ekonomi yönetiminin krize karşı aldığı önlemlerin etkisizliği AK Parti içinde de tartışma yarattı. Özellikle geçmiş dönemlerde ekonomi yönetiminde görev almış AKP’liler ve bürokratların yeni yönetime karşı seslerini yükselttikleri öğrenildi. Yaşananların toplumun her kesiminde tedirginliğe yol açtığını kaydeden AKP’li milletvekilleri, şu anda en zor şeyin seçim bölgelerinde halkın karşısına çıkmak olduğunu söylüyor.

AK Parti’de Erdoğan’ın damadı olduğu için açıkça ismini söylemeseler de ekonomi yönetiminin bürokratlarla birlikte acilen değiştirilmesi gündeme getiriliyor. Geç kalınması halinde faturanın daha da yükseleceği, yerel seçimlerin tehlikeye gireceği vurgulanmaya başlandı.

Bir AKP MKYK üyesi yaşanan krizin tahminlerden çok büyük olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Kriz tsunami gibi geldi. Herkes şaşkın. Bu koşullarda izlenen politikalar konusunda tartışma yaşanması normal. Ama anlatılan gibi yüksek değil. Ekonominin başındaki bakan daha yeni atandı. Bazı acemilikler yaptığı doğru. Ama bunlar telafi edilebilir. Bu krizden dayanışma içinde çıkabiliriz. AK Parti bunun bilincindedir.”

Daha önce ekonomi yönetiminde üst düzeyde görev yapmış bir AKP’li de şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ekonomik kriz biliniyordu. Ama buna rağmen seçimleri kazanmak için ipin ucu kaçırıldı. Olmayan kaynaklar dağıtıldı. Bayramlarda iki maaş, 3 bin 600 ek gösterge iki küçük örnek. Kanal İstanbul fantezi. ABD’nin pusuda beklediği de biliniyordu. ABD, hükümetin elindeki kartları bildiği için iyice zayıflamasını bekledi. Şimdi saldırıyor. Zamanında önlem alınsaydı tahribat bu kadar yüksek olmazdı. Şu anda ipler ekonomi yönetiminin elinden kaçtı. Keşke Hazine ve Maliye Bakanı yaptığı açıklamalardan sonra işadamlarının gerçek düşüncelerini öğrenebilse. Bakanın bu işleri öğrenmesi için daha bir fırın ekmek yemesi lazım.”

siyasetcafe.com

yeni-safak.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.