AK Parti'de skandal: Binali Yıldırım FETÖ kumpaslarını savundu

AK Parti'de skandal: Binali Yıldırım FETÖ kumpaslarını savundu

15 Temmuz darbe girişiminin alt yapısını hazırlayan FETÖ kumpasları AK Parti İzmir milletvekili Binali Yıldırım tarafından yine dile getirilerek savunuldu.

 

AK Parti’nin Edirne 7. Olağan kongresinde bir skandal yaşandı.

FETÖ kumpasları için “Yalan mıydı” diyen Binali Yıldırım’ın o konuşması, yine o karanlık günleri hatırlattı. 
Kurulan kumpaslar ile 15 Temmuz FETÖ darbesini hazırlayanların bütün yalanları ve uydurma davaları ortaya çıkmasına rağmen, Yıldırım’ın bu kumpasları gerçekmiş gibi aktarması dikkat çekti.

YILDIRIM: 'BALYOZLAR, ERGENEKONLAR YALAN MIYDI?'


Yıldırım kongrede şunları ifade etti: 

“Ama nelerle karşılaştık, ne zorluklarla mücadele ettik. Şöyle bir geriye doğru dönüp baktığımız zaman, en önce daha iktidarımızın ilk yıllarında darbe ve vesayet heveslileri meydanlardaydı. Hatırlayın, Balyozlar, Ergenekonlar... Bunlar yalan mıydı, elbette bunlar vardı. Daha sonra 2007'de Türkiye'nin en büyük partisine 363 milletvekili ile cumhurbaşkanını seçtirmediler. Eski vesayet alışkanlıkları, maalesef bizim iktidarımızda da tekrar hortladı. 367 diye bir icat çıkardılar ve ondan sonra ne dedik, 'madem bize cumhurbaşkanını seçtirmiyorsunuz, o halde bizde millete gideriz' dedik."

FETÖ KUMPASLARINI MAHKEMELER ÇÜRÜTMÜŞTÜ

Türk mahkemelerinin FETÖ kumpasları ile yaratılan sözde örgütlerin varlığına dair bir delil bulamadığı halde, Yıldırım “ Ergenekon ve Balyoz yalan değildi”  diyerek, hem mahkemeleri hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konudaki sözlerini yalanlamış oldu.

Erdoğan, FETÖ ve Balyoz operasyonlarının bir kumpas olduğunu söylemiş ve bütün ülkenin yanlış yönlendirildiğini ifade etmişti. 

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum