AK Parti'de trol kavgası! Cem Küçük hedefte

AK Parti'de trol kavgası! Cem Küçük hedefte

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde trol tartışmaları yaşanıyor. Hükümete yakın flaş bir isim hedef tahtasına oturtuldu. İşte ayrıntılar;

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'trol' açıklamalarına köşelerden de destek geldi. Hedefteki isimlerden birinin Cem Küçük olduğu belirtiliyor.

Öte yandan Davutoğlu'nun yaptığı çıkış, benzer bir tehdidin Hilal Kaplan için de olup olmadığı sorusunu akıllara getirdi. Bilindiği gibi Davutoğlu'nu istifaya götüren süreçte rol alan isimlerden biri Hilal Kaplan ve 'pelikan ekibi' olmuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa edeceği iddialarına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İfadem biraz ağır olacak ama ahlaksız troller vasıtasıyla yapılanlar bizleri ciddi manada rahatsız etmektedir. İçişleri Bakanımızın konuşmasında belli bir yerinde duygusallık olabilir ama ben de kendisiyle dün akşam görüştüm böyle bu trollerin yaptığı açıklamalardaki bu tür kabine vesaire filan hiçbir şey söz konusu değil. İstifası asla söz konusu değil" demişti.

Erdoğan'ın bu açıklamaları sonrası konuşan ve AKP içinde kendisine karşı da sosyal medya operasyonu yürütülen isimlerden olan Ahmet Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz hafta içinde 'Ahlaksız troller' diyerek bir kesime yönelik yaptığı doğru ve haklı çıkışı buradan teyit ediyor, takdirle karşılıyoruz. Bir hareket içinde ya dava ahlakı olur, ya trol ahlakı. İkisi birden olmaz. Trol ahlakı bu hain FETÖ çetesinin bize bulaştırdığı bir hastalıktır" ifadelerini kullanmıştı.

Davutoğlu cephesinin hedefinde Arınç'ın da "troliçe" diye hedef aldığı Hilal Kaplan ve Pelikan ekibi varken, AKP içinde bir diğer kanat da Cem Küçük ve benzeri isimleri hedef alıyor.

Kaplan'ın Erdoğan'ın konuşmalarını yazacak kadar yakın bir ekipte yer alması "trol" operasyonunda yer almayacağını düşündürürken, Küçük ismi "zayıf halka" olarak görülüyor.

CEM KÜÇÜK AÇIK HEDEF

AKP'li vekil ve Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal, bugünkü yazısında Küçük'ü de işaret ederek şu ifadeleri kullandı:

Eski zamanlarda trollük mücadeleydi. Şimdilerde trollük tetikçiliğe, şantajcılığa dönüştü. Eskiler kendilerini lidere adamışlardı; şimdikiler kendilerini paraya adayıp birer “elektronik bodyguard” oldular.

Zamane trollerinde fedakarlık duygusu, ruh, heyecan, dava şuuru yok, ahlak ve ilke hiç yok.

 

 

 

Nevzuhur troller, öncüllerini örnek almak yerine Gezici trolleri, FETÖ’cü trolleri örnek alıyorlar. Artık sadece kod isim değil kendi isimlerini de kullanıyorlar. Sadece sosyal medyada değil medyada bile trollük yapıyorlar. Sinsice arkadan vuruyor, Moğol sürüsü gibi önlerine ne gelirse yakıp yıkıyorlar. Tehdit, şantaj, komplo, iftira… Ne derseniz var. Sırtlarını kendileri gibi ahlaksız güçlere dayayıp pervasızca saldırıyorlar. Beslendikleri kapıların bekçiliğini yapıyor, “saldır!” denildiğinde saldırıyor, tasmaları ne yöne çekilirse oraya gidiyorlar. Bukelamun gibi her renge hızlıca uyum sağlıyorlar. Temiz insanları kirletmekten tarifsiz zevk alıyorlar. Partinin, teşkilatın içine sızıp fitneyle, fesatla, fücurla hareketi zehirlemek istiyorlar. Gerçek dava insanlarını tek tek küstürüp, tasfiye edip, kendileri gibi yüzsüzleri destekliyorlar. Kimi zaman örgütlü hareket ediyor, çekirge sürüsü gibi, bir tarlayı kemirip diğerine konuyorlar.

Eski zamanlarda troller karşılık beklemezlerdi; şimdinin trolleri parayla çalışan müzik kutularına, paralı askerlere, lejyonerlere benziyorlar.

Ah nerede o eski troller!… Çok zekiydiler, ince esprileri vardı, naziktiler, hakka hukuka riayet ederdiler… Gezicilerin, FETÖ’cülerin kabusuydular. Hiçbirinden iz, eser kalmadı, kaybolup kenara çekildiler.

Şimdiki troller kirli hesaplar peşinde bayağılık saçıyorlar…

“Sadıkları tahkir ile red kaide oldu/ Hırsızlara ikram u inayet yeni çıktı” diyor Ziya Paşa… Velhasıl o güzel troller güzel atlara binip gittiler. Meydan “ahlaksız trollere” kaldı…

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.