Ak Parti'deki damat kavgasına Olçok'ta katıldı! Arınç'a çok sert tepki

Ak Parti'deki damat kavgasına Olçok'ta katıldı! Arınç'a çok sert tepki

Bülent Arınç’ın Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’a verdiği yanıta bir tepki de Nihal Olçok’tan geldi.

Gelecek Partisi’nin kurucuları arasında yer alan Nihal Olçok Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ın açıklamalarına verdiği cevaba tepki gösterdi. 

Nihal Olçok, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"TBMM hepimizin... Şahsi meseleniz için ne kamuoyunu ne antetli kağıdı ne de ne işe yaradığını çözemediğim konumunuzu kullanamazsınız. Bizim çiğnenen hakımız, tazminat davası açamayışımızı kim savunacak. Toplanan paraların dağıtılmaması vs..."

 

nihal-olcok-siyasetcafe.JPG

 

 NE OLMUŞTU?

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi AKP’li Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter’in beraat ettiği FETÖ davasıyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Ekrem Yeter ile ilgili bizim açımızdan o dosya dolu bir dosyaydı. Mahkeme beraat kararı verdi. Karara itiraz ettik, bozulacağını düşünüyorum' ifadelerini kullanmıştı.

 

Bülent Arınç ise sosyal medya hesabından Yüksel Kocaman’a verdiği yanıtta, "Her düşündüğünüzü söyleyemezsiniz" diyerek şunları söylemişti:

 

'Sayın başsavcı, siz bir gazeteci veya sokaktaki herhangi bir kişi değilsiniz. Her düşündüğünüzü, herkese söyleyemezsiniz. Siz yargıyı ve adaleti temsil ediyorsunuz. Adli konu üzerinde isim ve olay zikrederek sübjektif görüş beyan edemezsiniz. Bu tip açıklamalar nedeniyle ülkede yargıya güven yüzde 30'un altına düştü.Sayın Başsavcı açıklamalarınız her haliyle yanlıştır. Hukuk kurallarına ve etik kurallara aykırıdır. Siz bu açıklamalarınızla bizlere kötü bir yeni yıl kutlaması yaptınız.'


 

siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.