AK Parti'den af anketi

AK Parti'den af anketi

Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi’nin 24 Haziran seçimlerinden beri dile getirdiği en son olarak Meclis’e sunduğu af tasarısını vatandaşa soracak. İşte haberin ayrıntıları;

Milliyetçi Hareket Partisi’nin tüm ısrar ve çalışmalarına rağmen Ak Parti, affa sıcak bakmadığını açıkça belli etti. AK Parti, tepkileri ölçmek için ise kamuoyu araştırması yapacak, çıkan sonuçlara göre hareket edecek.

MHP’nin af önerisi üzerindeki değerlendirmelerini sürdüren AK Parti yönetimi, seçimler öncesinde partiye olumsuz etkisi olup olmayacağını görmek için anket yaparak toplumda af önerisinin nasıl karşılandığını ölçecek. Affa sıcak bakmayan AK Parti’nin, MHP ile ittifakın zarar görmemesi için kamu vicdanını en az yaralayacak şekilde önerinin kapsamının daraltılması ya da denetimli serbestlik süresinin 2 yıldan 3-4 yıla çıkarılması formülüne sıcak bakabileceği kaydediliyor. AKP yönetimi, üzerinde uzlaşılsa bile daraltılmış da olsa toplumda ‘ af’ olarak nitelendirilecek bir düzenlemeyi seçimden önce çıkarmak istemiyor.

Af önerisine baştan beri sıcak bakmayan, ancak MHP’nin ısrarı üzerine konuyu gündeme alarak inceleme başlatan AK Parti, ittifakın zarar görmemesi için hassas bir süreç yürütüyor.

Öneriyi ‘hemen reddediyor’ gibi görünmek istemeyen AK Parti yönetimi, önceki dönemlerde çıkan af düzenlemeleriyle birlikte Anayasa Mahkemesi kararlarını da inceliyor. AKP, bunlarla sınırlı kalmayıp düzenlemenin toplumda nasıl karşılandığı, etkisi ve tepkisini de ölçmeyi planlıyor. Bu kapsamda ilerleyen günlerde kamuoyu anketleriyle halkın af düzenlemesini isteyip istemediği sorulacak, bir af düzenlemesi çıkarılması durumunda bunun partiye olumlu ve olumsuz etkileri ölçülecek. Partinin af önerisiyle ilgili MHP’ye de ileteceği görüşünün oluşmasında bu anketlerin önemli olacağı dile getiriliyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum