AK Parti'den Davutoğlu'na bir hamle daha!

AK Parti'den Davutoğlu'na bir hamle daha!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma AK Parti’nin cevabı çok sert oldu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabından Merkez Bankası ihtiyat akçesinin talan edildiğini vurgulayan bir paylaşımda bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu paylaşımında “Biz yıllarca çalışıp ihtiyat akçesi oluşturduk. Merkez Bankası'ndaki kefen paramız tam 41 milyardı! Kötü gün için biriktirdiğimiz o parayı, bozuk ekonomiyi örtbas için hazineye aktarıp talan etmeseydiniz #bizbizeyeterdik!” dedi.

 

davutoglu-siyasetcafe-003.jpg

 

AK PARTİ'NİN YANITI GECİKMEDİ


Ahmet Davutoğlu'nun mütevelli heyetinde yer aldığı Bilim ve Sanat Vakfı’na bağlı olan ve geçen aylarda kayyum atanan Şehir Üniversitesi’ni kapatmaya imkân tanıyacak bir yasa teklifi, AK Parti tarafından TBMM’ye sunuldu.

Vakıf üniversitelerinin faaliyetlerinin durdurulması, öğrencilerinin eğitiminin devamı gibi konularda düzenlemeye yer verilen teklifin 13. maddesi, Şehir Üniversitesi’ni kapatmaya da imkân veriyor.

 

Söz konusu düzenleme şöyle:
 

"Vakıf yükseköğretim kurumunun faaliyet izinin kaldırılması, kurucu vakfın tüzel kişiliğini etkilemez. Faaliyet izni kaldırılan vakıf yükseköğretim kurum adına mülkiyeti Hazineye ait veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında olan taşınmazlara ilişkin tesis edilen irtifak hakları ile verilen kullanma izinleri iptal edilir ve bu taşınmazlar ile fiilen kullanılan taşınmazlar aynı amaçla kullanılmak üzere garantör üniversiteye tahsis edilir.Vakıf yükseköğretim kurumunun faaliyet izninin kaldırılması halinde, kurucu vakfa atanan kayyumun görevi sona erer. Faaliyet izni geçici olarak durdurulan vakıf yükseköğretim kurumunun, eğitim öğretim faaliyetleri için mülkiyetinde yeterli taşınmazı bulunmadığının veya mevcut malvarlığıyla eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüremeyeceğinin garantör üniversite tarafından tespiti ve yükseköğretim kurulunca onaylanması halinde, üçüncü fıkra uyarınca faaliyet izni kaldırılır."

 

Teklife göre Yükseköğretim Kanunu'nun, vakıf yükseköğretim kurumlarına devlet yardımı yapılmasını öngören hükmü de yürürlükten kaldırılıyor.

 

Teklifte ayrıca bir teminat düzenlemesi de yer alıyor:


"Vakıf üniversitesi öğrencilerinin eğitimlerinin, ilgili vakıf yükseköğretim kurumunun faaliyet izninin geçici olarak durdurulması ya da kaldırılması durumunda tamamlattırılmasında kullanılmak amacıyla; vakıf yükseköğretim kurumu, her yıl öğrenci gelirleri toplamının yüzde 2'sini, bir kamu bankasında kendi adına açılan hesaba teminat olarak aktaracak."
 

 

korona-haberleri-icerik.jpg

y-002.jpg

siyasetcafe.png

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.