AK Parti'den 'Deniz Baykal' jesti! Kılıçdaroğlu'na milletvekilliği partiyi karıştırdı

AK Parti'den 'Deniz Baykal' jesti! Kılıçdaroğlu'na milletvekilliği partiyi karıştırdı

AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, 'AK Parti'nin Kemal Kılıçdaroğlu'na milletvekilliği yolunu açma gibi bir planı olur mu?' yönündeki sorusuna yanıt verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Manisa’da yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda gündemi değerlendiren Yenişehirlioğlu, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

KILIÇDAROĞLU’NA MİLLETVEKİLLİĞİ ÖNERİSİ

 

Yenişehirlioğlu, kendisine yöneltilen, "2003 yılında dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekili seçilme yasağının kaldırılmasına verdiği desteğe karşılık, bugün AK Parti’nin Kemal Kılıçdaroğlu’na milletvekilliği yolunu açma gibi bir planı olur mu?" yönündeki soruya yanıt verdi.

Yenişehirlioğlu, "Kılıçdaroğlu’nun Meclis'e taşınma mevzusunu bilmiyorum ama bu şık olabilir şahsen. AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili olarak söylemiyorum, Bahadır Yenişehirlioğlu olarak söylüyorum, şık olur, güzel olur. Aklıma enteresan bir şey getirdi. Ben bunu Cumhurbaşkanımıza ileteceğim, karar onlarındır. Bu toplum barışı açısından, bir anayasa girişiminde bulunduğumuz süreçte şık ve güzel olur, bakalım" diye konuştu.


AK PARTİ'Lİ METİNER'DEN YANIT

 

Eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, 'Kılıçdaroğlu'na milletvekilliği' sorusuna, Bahadır Yenişehirlioğlu'nun verdiği yanıta sosyal medyadan tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu ve Erdoğan'ın konumlarının farklı olduğunu belirten Metiner paylaşımında, "R. T. Erdoğan’a meclis yolu yasal görünümlü bir darbeyle kapatıldı. Erdoğan meclise giremedi ama partisi iktidara taşındı. O gün Erdoğan’ın gasbedilen hakkının Baykal’ın desteğiyle teslimi ile Kılıçdaroğlu’nun bugünkü konumu farklı. Yanlış benzetme üzerinden tuzağa düşülmesin." ifadelerini kullandı


Siyasetcafe.com

 

Kaynak:Oda TV

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.