AK Parti'den flaş 3 dönem açıklaması!

AK Parti'den flaş 3 dönem açıklaması!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yerel seçimlerde uygulanacak olan üç dönem kuralına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş Haber Global canlı yayınında yerel seçime ilişkin konuştu. Yerel seçimler için resmi takvimin sürdüğünü ve çalışmalara devam  ettiklerini belirten Kurtulmuş, 18 Kasım’da bütün şehirlerde temayül yoklaması, ardından kamuoyu yoklamaları yapacaklarını söyledi.

Sürecin sonunda her ilde aday  tanıtım toplantıları gerçekleştirileceğini bildiren Kurtulmuş, “Bu seçim öyle  herhangi bir şekilde ahbap çavuş ilişkisi ile ‘benim arkadaşım, benim tanıdığım’  şeklinde olmayacak. Gerçekten kamuoyunda karşılığı olan temiz ve ilkeli siyaseti  benimsemiş, niteliği olan isimleri ortaya koymak mecburiyetindeyiz.” diye  konuştu.

Kurtulmuş, “Üç dönem  kuralı, büyük oranda uygulanacak. Belki istisnai anlamda bazı illerde bazı  arkadaşlarımızın devam etmesi için bir karar alınabilir. Çok başarılı olan  arkadaşların bir kısmının bir şekilde devam etmesi olabilir. Ama kural  uygulanacaktır. Bunun esnetilmesi istisna olur.” dedi.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.