AK Parti'den flaş ABD açıklaması! 'Aynı hedefe koşuyoruz'

AK Parti'den flaş ABD açıklaması! 'Aynı hedefe koşuyoruz'

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Amerika Birleşik Devleti ile ilgili çok konuşulacak bir açıklama yapıldı. İşte ayrıntılar;

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Suriye’ye yönelik başlatılan operasyona ilişkin çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

Bekir Bozdağ'dan ABD-İsrail-İngiltere-Fransa'nın Suriye saldırısına bir destek açıklaması daha geldi. Sözcü Bozdağ, "Esad'a karşı yaptırım uygulamanın neresi yanlıştır. Saldırı yapılan yerler kimyasal üretim tesisleri, siviller hedef alınmadı" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Katar'da gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bekir Bozdağ, "Suriye politikamız, herhangi bir ülkenin yanında veya karşısında olma politikası değildir, hakkın ve doğrunun yanında olma politikasıdır" diye konuştu.

'KILIÇDAROĞLU ESAD'A DESTEK VERİYOR'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Bekir Bozdağ, şöyle konuştu:

"Kendi milletvekillerini Esad'a gönderiyor, onunla fotoğraf çektiriyor. Öte yandan da Esad'ın bütün yaptıklarını yok sayarak adeta Esad'a üstü kapalı bir destek veriyor. Şu anda yaptığı budur."

Suriye'deki gelişmelere değinen Bozdağ, şunları kaydetti:

"Konvansiyonel silahlarla öldürme de kimyasal silahlarla öldürme gibi aynı şekilde suçtur. Çünkü ikisinde de masum insanları, sivilleri, çaresiz olanları, savunmasız insanları öldürüyorsunuz."

CHP'NİN OTURMA EYLEMİ

Bozdağ, CHP'nin başlattığı oturma eylemine ilişkin, "AK Parti'yi oturarak engellemeleri mümkün değildir. AK Parti yoluna devam edecektir. Benim onlara tavsiyem, oturma vakti değil, ayağa kalksınlar, AK Parti'yi örnek alsınlar" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin bölgedeki tutumunun değişmediğine dikkati çeken Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz ABD ile PKK/PYD/YPG/KCK terör örgütlerine verdiği destek noktasında anlaşamıyoruz ve onların DEAŞ terör örgütüyle mücadelede başka terör örgütlerini kullanmasının yanlış olduğunu her defasında ifade ediyoruz. Biz bu noktada ABD ile politika birliğine sahip değiliz, farklı politikalar izliyoruz. Türkiye'nin bu tutumu değişmemiştir."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.