Ak Parti’den flaş Ilımlı İslam açıklaması

Ak Parti’den flaş Ilımlı İslam açıklaması

Başbakan Yardımcısı katıldığı Uluslararası Yüksek Din Öğretim Kongresi'nde Ilımlı İslam konusunda çok sert ifadeler kullandı. İşte ayrıntılar;

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ilımlı İslam konusunda bir programda önemli açıklamalarda bulundu.

Ilımlı İslam adı altında bir mühendislik projesinin  yeniden gündeme getirildiğini söyleyen Bozdağ, "Daha önce de vardı bu Ilımlı İslam projesi. Onun Türkiye'de ve başka yerlerde taşeronluğunu yapan çevreler de vardı. Şimdi başka bir versiyonla, kirli bir mühendislik hareketiyle Müslümanları, ılımlı Müslüman, ılımlı olmayan Müslüman ... Radikal Müslüman, radikal olmayan Müslüman, falan Müslüman, filan Müslüman gibi kendi içinde pek çok ayrıma maalesef tabi tutuyorlar. İnanıyoruz, şüphesiz Allah katındaki din İslam'dır. Allah'ın emri Müslüman olarak ölmektir. Ilımlı Müslüman, ılımsız Müslüman demiyor. Ilımlı İslam, Ilımsız İslam diye bir din tarifini ben Peygamberimizden, Hadis-i Şeriflerden duymadım. Kuran'ın ayetlerinde de duymadık. Ama şimdi bir mühendislik çıkıyor ortaya. İslam İslam'dır. Müslüman Müslüman'dır. İslam'ın muhafızı Cenab'ı Allah'tır” ifadelerini kullandı.

‘Bu Ilımlı İslam projesinin arkasında kim var? Diyen Bekir Bozdağ, “Dini doğru öğrenmek ve doğru öğretmek konusunda herkes üzerine düşeni yapması durumunda bu projeler Müslümanlar arasında kabul görmeyecektir. Bu projenin arkasında kim var? Hangi karanlık güçler var? Hedefleri İslam'ı doğru anlamak, doğru anlatmak, doğru öğretmek, doğru yaşanmasını sağlamak mı? Yoksa Müslümanları bunun üzerinden birbirinin karşısına dikip, birbirine hasım yapıp, daha ileri götürüp birbirini kırdırmak mı? Onun için bu mühendislik projelerine karşı en büyük görev İslam Alimlerine düşüyor. İlahiyat Fakültelerine düşüyor. Hem yüksek din eğitim öğretimini yaparken verecekleri derslerle, İslam'ın aydınlık yüzünü ortaya koyarak ve doğru İslam'ı anlatarak bunu yapacaklar ve hem de bu konuda öncü olacaklar" dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.