AK Parti’den flaş İstanbul çıkışı: Tüm ilçelere itiraz var!

AK Parti’den flaş İstanbul çıkışı: Tüm ilçelere itiraz var!

AK Parti, İstanbul'un tüm ilçelerinde seçim sonucuna itiraz etme kararı aldı.

AK Parti, İstanbul'un 39 ilçesinin tamamında 31 Mart seçimlerinde kullanılan oyların sayımında usulsüzlükler yapıldığı gerekçesi ile itiraz edeceğini açıkladı.

BELGELERİ KAMUOYU İLE PAYLAŞTI

31 Mart seçimleri sona erdi, YSK geçici sonuçları açıkladı. İstanbul en çok konuşulan il oldu. AK Parti seçim sandıklarında usulsüzlük yapıldığını duyurdu ve belgeleri kamuoyu ile paylaştı.

itiraz.jpg

AK PARTİ İSTANBUL'UN TÜM İLÇELERİNDE SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ EDECEK

YSK seçim sonuçlarına itiraz için bugün saat 15:00'a dikkat çekti ve bu saatten sonra yapılacak itirazların dikkate alınmayacağını duyurdu. Bunun üzerine AK Parti'de son dakika gelişmesi yaşandı İstanbul'un 39 ilçesinden de sayımlara itiraz edileceği açıklandı. Detaylar haberimizde....

YSK Başkanı Sadi Güven, YSK binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimin sona erdiğini ve geçici sonuçların siyasi partilerle paylaşıldığını belirtti.

Dünden itibaren de itiraz sürecinin başladığını ve bu sürecin devam ettiğini aktaran Güven, ilçe ve il seçim kurullarının itiraz olması durumunda kararlarını vereceğini vurguladı.

Bugün saat 15.00'e kadar ilçe seçim kurullarına itiraz süresinin olduğunu hatırlatan Güven, "İlçe seçim kurullarının 2 günlük bir karar verme süresi var. İl seçim kurullarında bir günlük itiraz süresi var. Onlar da 2 günlük bir süre içerisinde itirazlara karar verecekler. Sonra 3 gün içerisinde de isterlerse bize gelecekler. Süreç bu şekilde işleyecek." diye konuştu.

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.