AK Parti'den flaş transfer açıklaması! Meral Akşener'i ikna etsinler

AK Parti'den flaş transfer açıklaması! Meral Akşener'i ikna etsinler

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden vekil transferine ilişkin çok konuşulacak bir açıklama geldi. İşte ayrıntılar;

İYİ Parti’de yaşanan krizin ardından İYİ Partili bazı vekillerin Ak Parti’ye geçeceği iddialarını gündeme getirmişti. Bu iddialara ilişkin Ak Parti’den ilk açıklama geldi. Genel Başkan Meral Akşener’in seçimli olağanüstü kongrede aday olmayacağını açıklamasının ardından İYİ Parti’de büyük bir kriz yaşanmaya başlandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, İYİ Parti’deki son yaşananları değerlendirdi ve merak edilenleri yanıtladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülen Turan Habertürk'te Kübra Par'ın sorularını yanıtladı.

Turan, Kübra Par’ın “İYİ Parti’den MHP’ye ve AK Parti’ye transfer olur mu? Görüşme yaptığınız veya size yeşil ışık yakan İYİ Partili vekiller var mı?” sorusu üzerine; “Biz, karşılıklı anlaşarak yapılan transferleri doğru bulmuyoruz. Bizim yürüyüşümüz ve derdimiz var. Bu yürüyüşe ve derde ayak uyduranlarla baş tacı bir ilişkimiz var. Cumhur İttifakı’ndan bahsediyorum. CHP’nin yaptığı gibi, “O partiden birini alıp, bu partiden birini göndermeyi” doğru bulmuyorum. Samimiyetle söylüyorum, isterim ki Meral Hanım’ı ikna etsinler, görevine devam etsin” cevabını verdi.

‘KILIÇDAROĞLU İKNA ETSİN’

Turan, Bahçeli’nin “Hanımefendi’yi ikna etsinler, göreve devam etsin” açıklamasıyla ilgili olarak da “İkna Etsinler. Havaya girip, daha dün, “Tayyip Erdoğan’ı yok edeceğim” diyen bir insanın bugün istifa ediyor olmasını trajikomik buluyorum. İstifa etmesin; kendisi partisinden az oy aldı, çalışıp daha çok oy alsın. İstifa etmeyip, ikna edilmesinde fayda görüyorum. Hatta kendi partisi ikna edemiyorsa, ortaklık yaptıkları Sayın Kılıçdaroğlu gidip ikna etsin. Biz, Meral Hanım’ın devam etmesinden keyif alırız” değerlendirmesini yaptı.

erdogana-protesto-001.jpg

‘İYİ PARTİ’DEN TRANSFER GÜNDEMİMİZDE YOK’

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, Kübra Par’ın “AK Parti’ye katılmak isteseler siz “Gelmeyin” mi diyeceksiniz?” sorusunu; “Şu an böyle bir gündemimiz yok. Biz, kapalı kapılar ardında yapılan siyasetin doğru olmadığını ve böyle yapan herkesin kaybettiğini düşünüyoruz. İYİ Parti’nin kurulma aşaması doğru değildi. MHP’den koparak farklı bir tarzdı, kendi tercihleriydi. Bu tarzın toplumda karşılığı olmadığını herkes gördü. Bu operasyonu yapanlar İYİ Parti’nin en çok AK Parti’ye zarar vereceğini düşündüler. Ama halk, irfan ve izan sahibi. Gördük, bunlar AK Parti’ye değil; daha çok CHP’ye zarar verdiler. O yüzden şu an kapanmaya çalışıyor olabilir. Akşener’in hangi gerekçelerle “Hayır” dediğini bilmiyorum. Bir liderin iki tweet’le “Hayır” dememesi gerekir. Liderler hapse girer, kavga eder, gerginlik olduğu zaman sabreder; öyle lider olunur. Yoksa “Bana iki kişi kızdı, çok oy almadım, bıraktım” denmesini doğru bir tarz olarak görmüyorum. İki tweet’le istifa etmeyi, bir genel başkana yakıştıramıyorum. O yüzden, devamında fayda görüyorum” şeklinde yanıtladı.

mhp-yasakli-001.jpg

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.