AK Parti’den genel af iddialarına ilk açıklama! O tarih doğrulandı

AK Parti’den genel af iddialarına ilk açıklama! O tarih doğrulandı

Eski Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan'ın tarih vererek 'genel af' ilan edileceği yönündeki iddiası af bekleyen kesimlerde heyecan yarattı. Vatandaşlar 'Genel af çıkacak mı?' sorusun yanıtını ararken bu kez AK Parti'den konuyla ilgili açıklama geldi.

AK Parti'nin genel af için hazırlıklara başladığı, üstelik "çalışmayla MHP'nin de ikna edildiği" iddiası af bekleyen binlerce aileyi umutlandırdı. Eski Bakan Müslüm Doğan'ın bu iddiasına AK Parti'den ilk yanıt geldi.

 

"TBMM ÖNÜNE TAKVİMİ KOYACAKTIR"

 

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla genel af meselesini gündeme taşıyan Müslüm Doğan, "TBMM önüne takvimi koyacaktır ve Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına girdiği tarih olan 29 Ekim 2023’de yürürlüğe koyacaktır" iddiasını ortaya koymuştu.

 

"AK PARTİ'DE ÜST DÜZEY YÖNETİCİ, AF ÇALIŞMASININ İÇİNDE OLAN ARKADAŞIM"

 

Doğan daha sonra 10Haber'in konuyla ilgili sorularını yanıtlarken iddiasının kaynağını "AK Parti’de üst düzey bir yönetici ve af çalışmasının içinde olan arkadaşım" diyerek dile getirmişti.

 

AK PARTİ'DEN GENEL AF AÇIKLAMASI GELDİ

 

Doğan'ın iddiası kısa süreden gündem oldu. AK Partili Galip Ensarioğlu konuyla ilgili açıklama yapan isimlerden biri oldu.

10Haber'e konuşan Ensarioğlu, "Genel af değil ancak bir af çalışması var, bir af gelebilir" ifadelerini kullandı.

 

GENEL AF NE ZAMAN İLAN EDİLECEK?

 

Ensarioğlu'na "Af, Müslüm Doğan'ın belirttiği 29 Ekim 2023 tarihinde mi ilan edilecek?" sorusu da yöneltildi. Ensarioğlu "Evet, olabilir" yanıtıyla tarih hakkında ilk kez net açıklama yaptı.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.