AK Parti'den Hamza Yerlikaya'nın sahte diplomasıyla ilgili ilk savunma: "Gurur duyuyoruz"...

AK Parti'den Hamza Yerlikaya'nın sahte diplomasıyla ilgili ilk savunma: "Gurur duyuyoruz"...

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, lise diplomasının sahte olduğu iddia edilen Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi ve Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya ile ilgili açıklamada bulundu.

Geçtiğimiz günlerde sahte diploma kullandığı mahkeme kayıtlarına girerek kesinleşen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi ve Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya’nın diploma skandalı tartışma yaratmaya devam ediyor.

Son olarak Meclis’te HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Hamza Yerlikaya’nın diplomasının sahte oluşunu gündeme getirerek eleştirilerde bulundu. Aydemir daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomasında da şaibe olduğu belirtti.

Bu sözlere AK Parti adına yanıt vermek için söz alarak kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Yerlikaya’ya ait olduğunu belirttiği lise diplomasını, Burdur Eğitim Fakültesi diplomasını ve yüksek lisans diplomalarını gösterdi.

 

asa-009.jpg

 

'GURUR DUYUYORUZ'

 

AK Parti’li Özkan, Yerlikaya’yı savunurken “Gurur duyuyoruz. Ben, burada eski milletvekilimizin ve başdanışmanımızın alnından öpüyorum, başarılarının devamını diliyorum. Asrın güreşçisi Hamza Yerlikaya 2 olimpiyat, 3 dünya, 8 kez Avrupa şampiyonu. 17 yaşında grekoromende asrın güreşçisi unvanını aldı. 27 kez İstiklal Marşımızı bütün dünyaya dinletti, gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.